Winston weer op de koffie

John en Astrid wonnen in 2004 ook al bij de Postcode Loterij
John en Astrid wonnen in 2004 ook al bij de Postcode Loterij

Het lijken van die verhalen die je alleen in de krant leest. Geluksvogels, vaak in een of ander klein, onbekend Amerikaans dorp, die niet één maar twee keer de loterij winnen. En toch gebeurt het ook ‘gewoon’ in Nederland. Bij John en Astrid in het Zuid-Hollandse Ter Aar bijvoorbeeld. Daar belde Postcode Loterij-ambassadeur Winston Gerschtanowitz onlangs voor de tweede keer aan. Wederom met een goedgevulde Miljoenenjacht-koffer. Astrid: “Het is gewoon zo onwerkelijk.”

Het is zondagavond 27 maart. De spannende spelshow met Linda de Mol, Postcode Loterij Miljoenenjacht, is zojuist ten einde. Ergens in het land staat Postcode Loterij-ambassadeur Winston Gerschtanowitz weer klaar om hetzelfde bedrag uit te delen dat de studiowinnaar die avond bij elkaar heeft gespeeld, beter bekend als de Postcode Loterij Bingo. Dit keer met 433.000 euro voor de thuiswinnaar en nog een keer hetzelfde bedrag voor de postcode. Over een aantal minuten is ergens in Nederland een postcode maar liefst 866.000 euro rijker!

Nederland in spanning

Veel Nederlanders zitten zondagavond in spanning of Winston bij hen aanbelt, maar John en Astrid uit Ter Aar niet. Zij zitten rustig een film te kijken. Totdat het plots wel erg rumoerig wordt in hun anders zo rustige straatje. Astrid: “Onze dochter Tasheya kwam naar beneden gerend met het bericht dat er een cameraploeg bij de buren naar binnen stapte.” ‘Het zal toch niet weer he’, flitst er door Astrid haar hoofd.

Winston weet het adres van John en Astrid in 2016 weer te vinden
Winston weet het adres van John en Astrid in 2016 weer te vinden

Voor de tweede keer in de prijzen

De Postcode Loterij Bingo blijkt te zijn gevallen bij de buurman! En dat betekent ook prijs voor de rest van de postcode. Voor ze het beseffen staan John en Astrid met een cheque van 157.454 euro in hun handen. Ze kunnen hun ogen niet geloven. Niet alleen vanwege het gigantische bedrag op de cheque. Maar vooral dat het hen wéér overkomt: in 2004 stond Winston, diezelfde Winston, ook al bij hen op de stoep. Toen won het stel 80.000 euro via Miljoenenjacht!Leuke reacties

Het duurt een paar dagen voordat het goede nieuws is doorgedrongen bij Astrid: “Het was een hele verrassing maar zo onwerkelijk! Vooral dat Winston voor de tweede keer bij ons op de stoep stond. En het bizarre was: in 2004 was het ook rond deze tijd! We hebben natuurlijk heel veel reacties gekregen. Ons hele gezin is actief bij de scouting, dus vanuit die hoek werden we gefeliciteerd, maar ook door vrienden, collega’s en klasgenoten van de meiden. Dat is ontzettend leuk.”

Spaarrekening

Net als 12 jaar geleden moeten John en Astrid ook nu goed nadenken wat zij met het gewonnen bedrag willen doen. “De vorige keer hebben we van het geld onze keuken aangepakt en ter ere van ons 25-jarig huwelijk een reis naar Indonesië gemaakt met onze twee dochters. Nu moeten we het echt nog even laten bezinken. Voorlopig zetten we het rustig op onze spaarrekening. Dan komen de wensen vanzelf."