Speciaal voor u: twee maanden gratis Utopia-paspoort!

Utopia is een hit! Wilt u 24/7 op de hoogte blijven van alles wat er in Utopia gebeurt? Wilt u onbeperkt livestreams kijken, zelf camera’s bedienen en zelfs meestemmen tijdens nominaties? Meld u dan nu aan voor een PASPOORT en word Utopiaan!

SMS 'BUITENKANS' naar 6556 (gratis bericht) en ontvang uw unieke activatiecode. Met deze code kunt u hier uw paspoort ophalen en twee maanden gratis alle livestreams bekijken!  

Waarom een Paspoort?

  • 24/7 toegang tot alle HD livestreams
  • Bedien zelf de twee 360 graden camera's
  • Kijk video's en livestreams zonder reclame
  • Chat live mee met andere Utopianen
  • Stem mee (tijdens de eliminaties) als 16e inwoner van Utopia

U houdt alles in eigen hand, want uw abonnement stopt automatisch na twee maanden. Dus waar wacht u nog op? Word Utopiaan!

Wij wensen u veel kijkplezier.

De Nationale Postcode Loterij en Utopia

De Nationale Postcode Loterij zet zich in voor een groene en rechtvaardige wereld. Stichting DOEN is het fonds van de Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij). Stichting DOEN streeft naar een groene, sociale en creatieve samenleving en ondersteunt mensen en organisaties die het voortouw nemen op het gebied van duurzame, sociale en culturele vernieuwing. Stichting DOEN is betrokken bij de duurzame aanpak van de opbouw van Utopia.

Wat is Utopia?

Een groep van vijftien zeer diverse mensen, de pioniers van onze tijd, zeggen hun huidige leven vaarwel… Eén jaar lang bouwen ze aan een compleet nieuw bestaan, een nieuwe gemeenschap en ze beginnen met bijna niets! Alles wat ze hebben, is een kale loods op een onbewerkt stuk land, een bescheiden veestapel, een aansluiting voor water en elektriciteit, één telefoon en een geldbedrag in cash om hun leefomgeving op te bouwen en de eerste maanden te overleven.

Vanaf het allereerste moment komen de inwoners van Utopia er ook achter dat de weg naar hun ideale leven begint met overleven. Er is tenslotte nog vrijwel niets! Hoe gaan ze slapen? Er zijn geen bedden. Wat gaan ze eten? En hoe gaan ze überhaupt eten klaar maken, want er is geen keuken. Moet er geen WC komen en hoe gaan ze zich wassen? En: hoe blijven ze warm? Allemaal essentiële vragen waar direct antwoord op moet komen.

Geen regels en wetten

Een nieuwe ideale samenleving opbouwen gaat niet zonder slag of stoot. Hiervoor zullen veel keuzes gemaakt moeten worden die flinke consequenties hebben voor de toekomst en bepalend zijn voor het verloop van Utopia. Keuzes die in onderling overleg gemaakt zullen moeten worden. En dat is nog best lastig op een plek waar geen regels, geen wetten en geen machtsverhoudingen zijn. Het is aan de inwoners om daar samen uit te komen. Wijzen ze een leider aan? Gaan ze een lijst met huisregels opstellen of mag je gewoon doen waar je zelf zin in hebt? De inwoners bepalen het zelf, maar niet iedereen denkt hier ongetwijfeld hetzelfde over.

Inwoners Utopia overwegen lid te worden van de Postcode Loterij

Bekijk vanaf minuut 16:30 het fragment.