We komen ook op plekken zonder postcode.

Nu wassen ze netjes hun handen voor ze aan tafel gaan. Maar nog geen half jaar geleden kwamen deze Zuid-Afrikaanse kinderen ondervoed en uitgeput binnen bij Ndlovu. Een voedingscentrum dat wordt ondersteund door Kinderfonds MAMAS. Na de nodige medische begeleiding en een strak voedingsschema zijn deze kleintjes weer kerngezond en op gewicht. Ondertussen leren en spelen ze vrolijk op de peuterschool. En straks starten ze gezond en wel op de basisschool.

MAMAS helpen

In Zuid-Afrika moeten nog steeds veel kinderen zien te overleven te midden van armoede, geweld, honger en verwaarlozing. Kinderfonds MAMAS steunt sterke Zuid-Afrikaanse vrouwen die opkomen voor kwetsbare kinderen. Deze MAMAS geven inmiddels 25.000 kinderen dagelijkse zorg, veiligheid, een toekomst. Ook in Elandsdoorn, ten noorden van Johannesburg. Waar honderden ondervoede baby's en peuters lijden aan diarree, longontsteking of tuberculose. Zonder hulp gaan hebben ze weinig kans tot overleven.

Goed eten, goed leren

Kleintjes tussen nul en zes jaar kunnen terecht bij de vier Ndlovu voedingscentra die Kinderfonds MAMAS ondersteunt. De ondervoede baby's, peuters en kleuters volgen een intensief voedingsschema. Elk centrum heeft bovendien een eigen moestuin en watervoorziening. De kleintjes draaien bij Ndlovu ook meteen mee in peuterklasjes, samen met gezonde kinderen uit de omgeving.

Kinderfonds MAMAS ontving sinds 2000 een bijdrage van € 11,5 miljoen. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij Kinderfonds MAMAS en 94 andere organisaties financieel ondersteunen. En dankzij u groeide dit Nederlandse loterij-initiatief uit tot de grootste fondsenwerver ter wereld – er werd al ruim € 7 miljard aan goede doelen geschonken. . Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl


Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.