We komen ook op plekken zonder postcode.

Enorme stukken land op aarde zijn verarmd, verdord of verdroogd. Vaak door uitputting of ontbossing. Maar op veel plekken komt het groen weer terug! Dankzij de Cocoon. Een ingenieuze vinding, die jonge boompjes door hun eerste jaar heen helpt. Zonder dat ze water of aandacht nodig hebben. Boomaanplant met de Cocoon is veel goedkoper dan traditionele aanplant. En gebeurt al met succes in o.a. Mexico, Californië, Spanje, Kenya, Dubai en Saudi-Arabië.

Briljant

De Cocoon-technologie, ontwikkeld door de Land Life Company, is een briljante manier om verdroogde of ontboste gebieden ecologisch te herstellen. Piepjonge boompjes worden een jaar lang beschermd door de biologisch afbreekbare Cocoon, waarin de watervoorraad zit. Zo heeft de wortel de tijd de om diep genoeg in de grond doordringen. Bewateren en onderhoud zijn niet nodig. Een extra kap om het boompje beschermt tegen wind, zon en planteneters.

Betaalbaar en effectief

Dankzij de Cocoon overleeft 80% tot 95% procent van alle aanplant het lastige eerste jaar. Een ongekend hoog percentage. Deze nieuwe manier van beplanten is bovendien tien keer zo goedkoop als traditionele methoden. En kan op elke schaal worden toegepast. Overal werkt de Land Life Company samen met lokale kwekers, met wie de meest geschikte boom- en plantensoorten worden geselecteerd.

Samen het verschil maken

Met Cocoon won de Land Life Company, opgericht door Jurriaan Ruys, in 2015 de internationale Postcode Lottery Green Challenge. Hij mocht de cheque van € 500.000 in ontvangst nemen voor verdere ontwikkeling van zijn project. Deelnemers van de Postcode Loterij: bedankt! Dankzij u kunnen wij 95 goede doelen en veelbelovende, duurzame initiatieven ondersteunen. Samen voor een betere wereld: postcodeloterij.nl


Lees hier meer over We komen ook op plekken zonder postcode.