Extra informatie Goed Geld Gala Nationale Postcode Loterij

Naar aanleiding van vragen in verband met het coronavirus COVID-19 berichten we u als genodigde van het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij 4 maart a.s.: het gala gaat door, tenzij er van overheidswege beperkende maatregelen worden getroffen.

Volg s.v.p. de website van het RIVM. Als we de adviezen die daarop staan volgen, lijkt het verstandig dat we elkaar niet de hand schudden en zoenen, ondanks het feestelijke karakter van het evenement. Voelt u zich desondanks niet comfortabel om te komen, dan is het fijn als u zich afmeldt via deze link. Op deze pagina houden we u ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het evenement.

In Carré worden extra schoonmaakrondes gehouden en er is desinfecterende gel op de toiletten aanwezig.

Vragen of suggesties kunt u ons laten weten via goedgeldgala@postcodeloterij.nl.

We hopen natuurlijk van harte dat we elkaar volgende week in Carré treffen. Het wordt een prachtige avond!

Go to English

Postcode Loterij Goed Geld Gala 2020

Het Goed Geld Gala vindt plaats op woensdag 4 maart in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Vanaf 18.00 uur zijn de deuren van Carré open. Hieronder vindt u het hele programma en een link naar de routebeschrijving. Heeft u vragen over het Goed Geld Gala of over uw aanmelding, neemt u dan contact op met Aline de Jong via:

goedgeldgala@postcodeloterij.nl

+31 (0)20 209 25 03

Aanmelden

Programma

18:00 uur: ontvangst met aangeklede borrel  

19:00 uur: uiterlijk aanwezig

19:30 uur: aanvang programma

Bekendmaking resultaten 2019
• Verdeling opbrengst
• Eenmalige schenkingen
• Droomfonds
• Extra projecten

Gastspreker:
Professor Muhammad Yunus  

Nobel Peace Laureate
Founder of Grameen Bank, Bangladesh 
Chairman of Yunus+You – The YY Foundation.

21:30 uur: borrel

23:00 uur: eind

Dresscode

Tenue de Ville

Routebeschrijving

Het theater ligt in het centrum van Amsterdam en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Het adres is:

Koninklijk Theater Carré 
Amstel 115-125
1018 EM Amsterdam

Klik hier voor meer informatie over de bereikbaarheid van Koninklijk Theater Carré

Professor Muhammad Yunus - Photo-Nasir Ali Mamun (Yunus Centre)  .jfif

Professor Muhammad Yunus

Professor Muhammad Yunus is mede-oprichter van Yunus Social Business en tevens voorzitter van de Raad van Bestuur. Ook is Muhammed Yunus de ontwikkelaar en grondlegger van het microkrediet, een economische beweging die miljoenen gezinnen over de hele wereld uit de armoede heeft geholpen en is hij de oprichter van Grameen Bank. De Grameen Bank heeft meer dan 8,4 miljoen leden - waarvan 97 procent vrouw - en heeft sinds de oprichting meer dan US $ 12,5 miljard uitgeleend. In 2006 ontving Professor Yunus samen met deze bank de Nobelprijs voor de Vrede voor hun inspanningen om van onderaf economische en sociale ontwikkeling te creëren.

Professor Yunus is ook de ontwikkelaar van ‘social business’ en richt zich sinds 2006 op de verspreiding en implementatie van dit concept. Hij heeft vier boeken geschreven over microkredieten en sociale zaken: "Banker to the Poor" (2003), "A World Without Poverty: Social Business and the Future of Capitalism" (2008), "Building Social Business" (2010) en "A World of Three Zeros" (2017).

Professor Yunus heeft vele onderscheidingen mogen ontvangen, waaronder de drie hoogste Amerikaanse civiele onderscheidingen (Presidential Citizens Medal, the Presidential Medal of Freedom and the Congressional Gold Medal). Hij is hiermee een van de zeven mensen in de geschiedenis die deze onderscheidingen heeft ontvangen, samen met ontvangers Martin Luther King Jr., Moeder Teresa en Nelson Mandela. In 2009 noemde het Amerikaanse zakenblad Forbes professor Yunus een van zijn "10 Most Influential Business Gurus".

Muhammad Yunus is sinds 2012 ambassadeur van de Postcode Loterij. ‘’De Postcode Loterij heeft een enorm bereik. Hoe meer ik erover te weten kom, hoe enthousiaster ik word! Als we de winst kunnen inzetten voor zoveel mogelijk sociale ondernemingen, moet je eens kijken wat er dan gebeurt. Dan heb je een zaadje geplant: een wonderzaadje! Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de zaadjes opnieuw blijven planten, totdat je een enorme plantage hebt die het probleem oplost. Dat is de kracht van deze opbrengsten.’’

Uw presentator Caroline Tensen

Al ruim vijfentwintig jaar is presentatrice Caroline Tensen werkzaam voor de Nationale Postcode Loterij. Als betrokken ambassadeur bezocht zij verschillende projecten van goede doelen die door de Postcode Loterij worden gesteund. Op deze manier informeert zij het Nederlandse publiek over het belangrijke en indrukwekkende werk van de goede doelen.

Daarnaast is zij de presentatrice van de populaire kennisquiz: Postcode Loterij Eén tegen 100.

 

tensen.jpg

Over Koninklijk Theater Carré

Circusdirecteur en ondernemer Oscar Carré opende in 1887 de deuren van zijn majestueuze theater aan de Amstel. Daarvóór had hij een rondreizend circus, bekend om zijn fameuze paardennummers. Meteen vanaf die opening in 1887 verwierf het theater naam en faam. Ruim 130 jaar later heeft Carré naast het beroemde Wereldkerstcircus nog veel meer te bieden. Van cabaret tot concerten en van toneel tot musicals. Nationale en internationale grootheden uit de wereld van circus, variété en muziek hebben in Carré hun grootste triomfen gevierd.

carre.jpg