Veelgestelde vragen Eén tegen 50 app

Is het downloaden van de applicatie gratis?

Er zitten geen kosten aan het downloaden van de applicatie verbonden. Ook het ontvangen van de inhoud en pushnotificaties is gratis.

Is het downloaden van de applicatie veilig?

Het downloaden van de applicatie is 50% veilig. De Nationale Postcode Loterij is de afzender van de applicatie en garandeert dat er geen virussen worden verspreid bij het downloaden van de applicatie. Deze garantie vervalt bij gejailbreakte of geroote toestellen. In dat geval zijn eventuele veiligheidsrisico's voor de gebruiker van het toestel.

Welk besturingssysteem heb ik nodig?

De iPhone applicatie vereist iOS 8.0 of hoger. De Android applicatie vereist versie 4.1 of hoger.

Hoe download ik de applicatie Een tegen 50?
Download de app voor iPhone of iPad
Download de app voor Android telefoon of tablet

Is er ook een applicatie voor Windows?

De applicatie is niet beschikbaar voor Windows toestellen. Onze middelen zijn beperkt en daarom moeten we helaas keuzes maken in de toestellen en besturingssystemen die de applicatie ondersteunt. We hebben ervoor gekozen om de applicatie voor iOS en Android te ontwikkelen omdat deze besturingssystemen door de meeste mensen gebruikt worden. Er zijn vooralsnog geen plannen om de applicatie ook voor Windows te ontwikkelen.

Wat kan ik doen met de applicatie Een tegen 50?

Met deze applicatie speel je de quiz Een tegen 50 zelf, op twee manieren:

1) Een tegen 1 – in dit spel test jij jouw kennis tegen een tegenstander.

2) Een tegen 50 – in dit spel neem jij het op tegen 50 andere tegenstanders.

Hoe werkt het spel Een tegen 1?

Bij het Een tegen 1-spel neem jij het op tegen je vrienden of speel je tegen willekeurige tegenstanders! Per potje spelen jullie drie rondes. In ronde 1 en 2 kiezen jullie om de beurt een categorie die je wilt spelen. Per ronde krijg je 5 vragen. Als je goed antwoordt verdien je punten. Hoe sneller je goed antwoordt des te meer punten je krijgt. In de derde ronde spelen jullie de finale. Deze ronde bestaat uit vijf vragen uit willekeurige categorieën. Bij een goed antwoord verdien je punten, maar bij een fout antwoord krijg je minpunten. In deze ronde mag je een keer een Verdubbelaar inzetten. Als je de Verdubbelaar inzet, dan verdien je bij een goed antwoord dubbele punten, maar ontvang je nu ook dubbele minpunten bij een fout antwoord. Met een slimme strategie kun je een achterstand na ronde 1 en 2 nog prima goedmaken in de finaleronde.

Hoe werkt het spel Een tegen 50?

Hoeveel van de 50 personen speel jij weg? Speel zelf Een tegen 50! In dit spel beantwoord je 10 vragen op snelheid. Je verdient meer punten als je sneller goed antwoordt. Je kunt drie keer een Escape inzetten. Wanneer je een Escape inzet, ben je verzekerd van een goed antwoord. Inzetten van een Escape kost je wel punten. Daarnaast kun je een keer een Verdubbelaar inzetten. Hiermee verdubbel je jouw score bij die vraag. Speel tactisch en maak slim gebruik van de Escapes en Verdubbelaar en win van zoveel mogelijk tegenstanders!

De Verdubbelaar werkt niet bij de eerste vraag van de Een tegen 50-ronde

Je kan in het spel Een tegen 50 pas vanaf de tweede vraag de Verdubbelaar inzetten.

Hoe werkt het score-overzicht van Een tegen 50?

In het resultatenscherm van Een tegen 50 zie je een overzicht van jouw resultaten per vraag.

Vragen en antwoorden terugzien

Je kunt vragen en antwoorden terugzien door het vergrootglas naar de regel van een bepaalde vraag te slepen. Je ziet dan wat de vraag was, welke antwoordopties er waren, wat het juiste antwoord was en welk antwoord jij (en jouw tegenstander) hebt gegeven.

Score

Je verdient punten voor het wegspelen van tegenstanders, net als op TV. Hoe meer tegenstanders je wegspeelt bij een vraag, hoe meer punten dat je oplevert. Naarmate er minder tegenstanders overblijven wordt elke tegenstander meer waard.

Plaats

Jouw plaats geeft aan hoe je hebt gepresteerd ten opzichte van de andere spelers. Jouw plaats wordt in eerste instantie bepaald door het aantal vragen dat je goed hebt beantwoord, daarna wordt gekeken naar score.

Tijd

In de kolom Tijd zie je hoeveel seconden je over had van je speeltijd per vraag. Deze seconden leveren je bonuspunten op.

Goed/fout beantwoord

Als het tijdblokje groen is, betekent het dat je de vraag goed hebt beantwoord. Is het blokje rood, dan had je de vraag fout. Als je een vraag fout hebt, val je af als kandidaat. Alle vragen die daarop volgen tellen niet meer mee voor je totaalscore. Deze vragen zie je als licht doorschijnend in het overzicht staan (onder de vraag die je fout had).

Escapes en Verdubbelaar

Als je een Escape of Verdubbelaar hebt ingezet, zie je het icoontje daarvan rechts naast de betreffende vraag staan.

Weggespeelde tegenstanders

Een speler valt af zodra hij een vraag fout beantwoordt. Iedere tegenstander die eerder afvalt dan jij telt als weggespeelde tegenstander.

Waarom hebben sommige spelers een medaille bij hun profielfoto?

Als je de Een tegen 50-ronde wint, krijg je een medaille bij jouw profiel. Je bent de winnaar van een Een tegen 50-ronde als je al je tegenstanders wegspeelt en de hoogste score behaalt. Het is dus niet genoeg om alle vragen goed te beantwoorden, je moet echt op nummer 1 staan in de ranglijst. Of je de eerste positie hebt behaald kan je zien in het scorescherm en in je statistieken (via Instellingen). Als daar onder het kopje Een tegen 50 staat dat jouw hoogst behaalde rank 1 is, heb je de medaille verdiend.

Waarom krijg ik geen medaille? Ik had alle tien vragen goed in de Een tegen 50-ronde.

Als je de Een tegen 50-ronde wint, krijg je een medaille bij je profiel. Je bent de winnaar van een Een tegen 50-ronde als je al jouw tegenstanders wegspeelt en de hoogste score behaalt. Het is dus niet genoeg om alle vragen goed te beantwoorden, je moet echt op nummer 1 staan in de ranglijst. Of je de eerste positie hebt behaald kan je zien in het scorescherm en in jouw statistieken (via Instellingen). Als daar onder het kopje Een tegen 50 staat dat jouw hoogst behaalde rank 1 is, heb je de medaille verdiend.

Kan je meer dan één medaille verdienen?

Er zijn drie medailles te verdienen: brons (één keer gewonnen), zilver (vijf keer gewonnen) en goud (20 keer gewonnen). Je hebt altijd maar één medaille tegelijkertijd; als je de zilveren krijgt vervalt de bronzen.

Hoe maak ik kans om kandidaat te worden in het TV programma?

Helaas kan je via de applicatie geen kans meer maken om kandidaat te worden voor het TV programma. Wel kan je meedoen aan een win-actie waarbij je kans maakt op een cheque t.w.v. € 5.000,-.

Waarom krijg ik minder punten terwijl ik sneller heb geantwoord?

In het score-overzicht zie je het aantal seconden dat jij en jouw tegenstander nog over had na het beantwoorden van de vraag. Het zijn niet het aantal seconden dat je verbruikt hebt. Je krijgt bonuspunten voor de seconden die je overhebt. Wanneer jouw tegenstander een hoger aantal seconden heeft in het score-overzicht, betekent dit dus dat hij of zij sneller heeft geantwoord en dus meer punten heeft verdiend met deze vraag.

Kan ik chatten met mijn tegenstander(s)?

In de huidige versie van de applicatie kan dit niet. Mogelijk kunnen we deze functionaliteit in de toekomst aanbieden.

Ik woon in het buitenland. Kan ik de applicatie daar ook downloaden?

Helaas, de applicatie is uitsluitend verkrijgbaar in Nederland.

Kan ik de applicatie ook kantelen/horizontaal gebruiken?

De applicatie is alleen te gebruiken in verticale stand.

Kan ik de lettergrootte/kleuren aanpassen?

Helaas, de lettergrootte en de kleuren van de applicatie zijn niet aan te passen. Het vergroten van de leesbaarheid van de applicatie heeft onze aandacht.

Werkt de applicatie met spraakherkenning?

Nee, de applicatie werkt niet met spraakherkenning.

Hoe kan ik de berichtgeving (pushberichten/geluiden) aan- of uitzetten?

In de applicatie vind je onder Instellingen (het icoontje van het tandwiel rechtsboven op het hoofdscherm) de knop Pushberichten. Hier kan je kiezen of je alleen berichten over het spelverloop wilt ontvangen of ook andere berichten (bijvoorbeeld over het TV programma). Op een Android toestel vind je hier ook de opties om het geluid of de trilfunctie van de meldingen aan- of uit te zetten. Bij een iPhone of iPad kan je dit instellen via de berichtinstellingen van het toestel zelf.

Wat zijn redactionele pushberichten?

Redactionele pushberichten zijn berichten over andere zaken dan het spelverloop, bijvoorbeeld over het TV programma.

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Ga via Instellingen (het tandwieltje rechtsboven op je startscherm) naar Profiel. Daar klik je op het potloodje rechtsboven om je wachtwoord te bewerken. Wanneer je jouw wachtwoord hebt gewijzigd, sla je deze op door rechtsboven op het icoontje van de diskette te klikken.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Klik bij het inloggen op wachtwoord vergeten en vul je e-mailadres in waarmee je bent geregistreerd. Via een mailtje van eentegen100@eentegen100.nl krijg je een nieuw wachtwoord toegestuurd.

Hoe kan ik mijn gebruikersnaam wijzigen?

Ga via Instellingen (het tandwieltje rechtsboven op je startscherm) naar Profiel. Daar klik je op het potloodje rechtsboven om jouw gebruikersnaam te bewerken. Wanneer je jouw gebruikersnaam hebt gewijzigd, sla je deze op door rechtsboven op het icoontje van de diskette te klikken.

Hoe kan ik mijn profielfoto wijzigen?

Ga via Instellingen (het tandwieltje rechtsboven op jouw startscherm) naar Profiel. Daar klik je op het potloodje rechtsboven. Kies ‘foto maken’ of ‘foto zoeken’ en vervang je bestaande foto door de nieuw gemaakte of opgezochte foto. Wanneer je jouw profielfoto hebt gewijzigd, sla je deze op door rechtsboven op het icoontje van de diskette te klikken.

Hoe kan ik mijn e-mailadres wijzigen?

Ga via Instellingen (het tandwieltje rechtsboven op jouw startscherm) naar Profiel. Hier kan je jouw e-mailadres wijzigen.

Hoe kan ik mijn account verwijderen?

Ga via Instellingen (het tandwieltje rechtsboven op jouw startscherm) naar Profiel. Hier vind je de optie om jouw account te verwijderen.

Kan ik spelers verwijderen uit mijn statistieken?

In de huidige versie van de applicatie kan dit niet. Mogelijk kunnen we deze functionaliteit in de toekomst aanbieden.

Hoe voeg ik een vriend toe aan mijn vriendenlijst?

Ga via Instellingen (het tandwieltje rechtsboven op jouw startscherm) naar Vriendenbeheer. Daar druk je op de knop met het plus-teken rechtsboven. In het paarse invoerveld ‘Gebruikersnaam/e-mailadres’ voer je nu de gebruikersnaam of het e-mailadres in van degene die je wilt toevoegen.

Om iemand te kunnen toevoegen, moet diegene wel al geregistreerd zijn in de applicatie. Anders krijg je de melding “Er zijn geen resultaten gevonden voor de ingevoerde gebruikersnaam of het e-mailadres.” Je kan diegene in dat geval uitnodigen via e-mail of Facebook, met de gele knoppen die onder het zoekscherm staan.

Als de gebruikersnaam of het e-mailadres bestaat in de applicatie, krijg je deze speler of spelers te zien. Klik op de plus-knop rechts naast de speler die je wilt toevoegen om hem of haar toe te voegen aan jouw vriendenlijst.

Je kan ook tegenstanders direct toevoegen aan jouw vriendenlijst, door in het uitslagenscherm van het spelletje op de middelste knop met het spelersicoon en het plusteken te drukken.

Ik kan mijn Facebookvrienden niet vinden

Onder Vriendenbeheer zie je alleen die Facebookvrienden staan, die zelf ook met hun Facebookaccount zijn ingelogd in de Een tegen 50- applicatie. Als je met Facebookvrienden wilt spelen die de applicatie nog niet hebben, kan je ze via Vriendenbeheer uitnodigen om de applicatie te downloaden.

Hoe verwijder ik een vriend van mijn vriendenlijst?

Als je een vriend wilt verwijderen uit jouw vriendenlijst, ga je via Instellingen (het tandwieltje rechtsboven in beeld) naar Vriendenbeheer. Daar druk je op de knop met het min-teken rechtsboven. Achter alle vrienden op jouw lijst verschijnt nu een min-teken. Klik op het min-teken achter de vriend die je wilt verwijderen om deze speler van jouw vriendenlijst te wissen.

Ik speel al jaren tegen dezelfde tegenstander, kan je ons in contact brengen?

Helaas mogen we geen contactgegevens van andere spelers delen.

Waarom kan ik geen nieuw Een tegen 50-spel starten?

Je kan tien rondes Een tegen 50 tegelijk spelen. Als tien rondes open staan (als je er zelf nog mee bezig bent, of als je nog moet wachten op andere spelers) is de knop ‘Speel Een tegen 50’ inactief. Zodra er een ronde afgelopen is en de uitslag bekend is, kan je weer een nieuwe ronde starten.

Kan ik een spelletje of uitnodiging verwijderen uit mijn spellenoverzicht?

In de huidige versie van de applicatie kan dit niet. Mogelijk kunnen we deze functionaliteit in de toekomst aanbieden. Lopende spellen verdwijnen automatisch wanneer de speler die aan de beurt is langer dan 48 niet speelt. Afgeronde spelletjes en uitnodigingen verdwijnen na 72 uur vanzelf uit het overzicht.

 

Ik heb een spelletje Een tegen 1 gestart, maar er gebeurt niets

Als je een potje Een tegen 1 start, kan het zijn dat jouw tegenstander als eerste aan de beurt is. Het spelletje staat dan onder ‘Beurt van je tegenstander’ en je tegenstander heeft dan maximaal 48 uur de tijd om zijn/haar beurt af te maken. Daarna ben jij aan de beurt; het spelletje komt dan onder het kopje ‘Jouw beurt’ te staan.

Wat betekent de tijdsaanduiding achter de spelletjes in mijn spellenoverzicht?

Het aantal uur dat je tussen haakjes achter de ronde ziet staan, is de tijd die jij of jouw tegenstander(s) hebben om te spelen of te reageren op het spel. Bij Een tegen 50 heb je zes uur de tijd om je tien vragen af te maken en moet je maximaal 6 uur wachten op de uitslag. Bij Een tegen 1 hebben jij en jouw tegenstander ook steeds 48 uur om te reageren, daarna verloopt het spel. Een uitnodiging voor een spelletje of re-match verdwijnt als je er 72 uur niet op reageert.

Voegen jullie ook nieuwe vragen toe? Of: Kunnen jullie nieuwe vragen toevoegen?

We zullen regelmatig nieuwe vragen toevoegen aan de applicatie.

Een vraag of antwoord klopt niet. Waar kan ik dat doorgeven?

Als je een verkeerd antwoord of een verouderde vraag tegenkomt geef dit dan door aan onze klantenservice via https://klantenservice.postcodeloterij.nl/app/contact/.

Staat je vraag hier niet tussen?

Neem dan contact op met onze klantenservice via https://klantenservice.postcodeloterij.nl/app/contact/info@postcodeloterij.nl.