De Gelukstaxi

Deze week rijdt de Gelukstaxi door Nederland. Een gezellig versierde kerstauto met chauffeur die jou een ritje aanbiedt naar de postcode van je jeugd of naar de plek waar jij het gelukkigst was. Onderzoek* toont namelijk aan dat bijna driekwart van de Nederlanders (74%) de postcode van vroeger nog uit het hoofd weet en twee van de drie Nederlanders (64%) heeft bovendien warme gevoelens bij de plek waar ze zijn opgegroeid.

Met de Gelukstaxi willen we Nederlanders een gratis trip down memory lane geven, een bezoekje aan je vader of moeder, opa, oma, ooms, tantes of beste (jeugd)matties. Iedereen die in de Gelukstaxi stapt, krijgt er bovendien een gratis lot voor de PostcodeKanjer bij. Het geluk kan deze week dus zomaar voor de deur staan en je maakt automatisch kans op de grootste prijs van dit jaar. Wie weet wel dubbel geluk! 

De Gelukstaxi rijdt op:

- Dinsdag 20 december in Amsterdam,
- Woensdag 21 december in Groningen en Drachten
- Donderdag 22 december in Eindhoven.

De taxi kan tussen +- 11.00 en 20.00 uur ter plekke worden aangehouden voor een rit.

Veelgestelde vragen

 1. Waarom introduceert de Nationale Postcode Loterij de Gelukstaxi?
  Elk jaar maken we een campagne rondom de PostcodeKanjer. Het thema van dit jaar is ‘Haal het geluk in huis’. Dat geluk zomaar voor de deur kan staan, staat centraal in de campagne. Met de Gelukstaxi willen we dit letterlijk uitbeelden. We geven Nederlanders een gratis trip down memory lane, een bezoekje aan je vader of moeder, opa, oma, ooms, tantes of beste (jeugd)matties. Iedereen die in de Gelukstaxi stapt, krijgt er bovendien een gratis lot voor de PostcodeKanjer bij. Het geluk kan deze week dus zomaar voor de deur staan en je maakt automatisch kans op de grootste prijs van dit jaar.
 2. Hoe kan ik de Gelukstaxi boeken?
  Je kunt de Gelukstaxi niet boeken, wel aanhouden op straat tussen +- 11.00 en 20.00 uur. Als deze niet bezet is kun je direct een ritje maken. De Gelukstaxi rijdt op dinsdag 20 december in Amsterdam, woensdag 21 december in Groningen en Drachten en donderdag 22 december in Eindhoven. 
 3. Waar rijdt de Gelukstaxi?
  De Gelukstaxi rijdt op dinsdag 20 december in Amsterdam, woensdag 21 december in Groningen en Drachten en donderdag 22 december in Eindhoven. 
 4. Kost de taxi geld?
  Nee. De Gelukstaxi is gratis.
 5. Hoeveel dagen rijdt de Gelukstaxi?
  De Gelukstaxi rijdt drie dagen, op dinsdag 20 december, woensdag 21 december en donderdag 22 december 2022.
 6. Ik woon niet in de omgeving van Groningen, Drachten, Eindhoven en Amsterdam. Kan ik ook een ritje maken met de Gelukstaxi?
  De Gelukstaxi rijdt op dinsdag 20 december in Amsterdam, woensdag 21 december in Groningen en Drachten en donderdag 22 december in Eindhoven. We nodigen je van harte uit om de taxi aan te houden als je daar in de buurt bent. Houd onze socials goed in de gaten!
 7. Waarom rijdt de Gelukstaxi enkel in Groningen, Drachten, Eindhoven en Amsterdam?
  Hoewel Nederlanders hun geluksgevoel gemiddeld een 8- geven, geven Friezen hun huidige geluksgevoel slechts een 7,2.* Daar moet natuurlijk verandering in komen. Om zoveel mogelijk mensen wat extra geluk te geven hebben we verder plekken gekozen die verspreid zitten over het land.
 8. Kan ik naar elke bestemming in Nederland met de taxi?
  Het liefst brengen we iedereen naar zijn of haar geliefden. Om echter zoveel mogelijk mensen blij te maken rijdt de Gelukstaxi maximaal +- 25 km vanaf de plek waar je opstapt.
 9. Mag iedereen in de taxi?
  Je moet minimaal 18 jaar zijn om in te stappen in de Gelukstaxi. Reis je met een kind? Die mag onder begeleiding van een volwassene ook mee.
 10. Hoeveel mensen kunnen er in de taxi?
  Er kunnen maximaal drie personen in de taxi. 

* Het onderzoek is uitgevoerd door Direct Research onder 1004 Nederlanders (18+) in december 2022. De resultaten zijn representatief voor de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder.