BiD Network en de Postcode Loterij: zorgen voor ontwikkeling van ondernemers

BiD Network (Business In Development Network) begeleidt veelbelovende ondernemers uit ontwikkelingslanden in het starten en laten groeien van hun bedrijf door het geven van toegang tot financiering, om zo de economische ontwikkelingen in deze landen te stimuleren. Dit doet BiD Network door ondernemers te adviseren en ze te introduceren bij investeerders In de voorbereiding naar financiering biedt BiD Network verschillende services aan zowel ondernemers als investeerders, zoals training, matchmaking en competities.

BiD Network wordt al sinds 2007 door de Nationale Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft BiD Network van de loterij 6,6 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

BiD Network

Activiteiten
Natuurbescherming
Gesteund sinds
2007
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 6,6 miljoen

Hoe BiD Network veelbelovende ondernemers vindt en aan financiering helpt

Sourcing van ondernemers

Door middel van businessplan-competities, een online platform en een internationaal netwerk van lokale business-centra’s traceert BiD Network ondernemingen in de sectoren schone energie, water en voedsel en landbouw met een financieringsbehoefte tussen de 10.000 en 500.000 dollar. Daarnaast organiseert BiD Network jaarlijks de jaarlijkse Women in Business competitie en heeft daardoor een netwerk en de expertise opgebouwd om vrouwelijke ondernemers uit ontwikkelingslanden te begeleiden en klaar te stomen voor financiering.

Trainingen voor matchmaking

BiD Network biedt trainingen aan ondernemers, investeerders en lokale partnerorganisaties. Zo bereidt de Ready4Finance-training ondernemers uit ontwikkelingslanden voor op financiering en het laten groeien van hun onderneming. De Ready2Invest-training leert sociaal betrokken investeerders alles over wat er komt kijken bij de financiering van midden- en kleinbedrijven in opkomende markten.

Business Development Support voor ondernemers

BiD Network biedt ondernemers in Uganda intensieve begeleiding gedurende 3 tot 6 maanden waarbij de onderneming wordt voorbereid op groei. Op verschillende disciplines zoals marketing, finance, operations en governance ontvangt de onderneming individueel en implementatiegericht advies. Het laatste onderdeel van de Business Development Support omvat de introductie van de ondernemers bij het netwerk van investeerders van BiD Network met als doel het tot stand brengen van een investering.

Steun BiD Network en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 95 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Bijzondere projecten van BiD Network

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft BiD Network in 2011 van de Postcode Loterij ook extra financiering voor een bijzondere projecten. Zie hieronder meer informatie over projecten die door de jaarlijkse en de extra bijdrage van de Postcode Loterij konden worden gerealiseerd.

Growing SMEs conferenties

Begeleiding van ondernemers voor, tijdens en na een investering

Extra project – Online platform voor ondernemers

Benieuwd naar het werk van Bid Network?

Naar de website