Amref Flying Doctors

Amref Ventures

Binnen Amref Ventures ontwikkelt Amref Flying Doctors innovatieve manieren om bij te dragen aan een gezonder Afrika door het stimuleren en ontwikkelen van bedrijfsmatige oplossingen. Samen met de lokale partners identificeert Amref potentiële kansen en wordt getest of de ideeën echt impact kunnen opleveren en of er een financieel gezonde sociale onderneming opgestart kan worden.
De beste ideeën worden geholpen om zich verder te ontwikkelen en te groeien. Een voorbeeld is WaterStarters in Kenia. Kleine ondernemers zorgen ervoor dat mensen in steden en dorpen schoon drinkwater kunnen kopen. De ondernemers verdienen zo een inkomen en in de lokale gemeenschappen is betaalbaar schoon drinkwater beschikbaar. Met de eenmalige extra bijdrage kan Amref nog meer bedrijfsplannen helpen ontwikkelen en meer sociale ondernemingen helpen groeien en bij laten dragen aan de verbetering van de gezondheid van Afrikaanse gemeenschappen.

2020 - Amref Flying Doctors – Amref Ventures

Project
Sociale ondernemingen voor de verbetering van gezondheid in Kenia en Ethiopië
Bijzonder project in
2020
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1 miljoen