Sea Shepherd

Bescherm het Galapagos-zeereservaat

Ondanks duidelijke regels en wetgeving vissen commerciële vissers toch in het beschermde reservaat van de Galapagoseilanden, onder andere op tonijn. Deze illegale visserij vormt de grootste bedreiging voor het reservaat.

Met dit project biedt Sea Shepherd logistieke en financiële steun aan de lokale autoriteiten die beperkte mankracht hebben om het gebied te beschermen tegen deze visserij. Onderdeel van het project is de invoering van twee nieuwe systemen, waardoor alle betrokken organisaties op de eilanden de mogelijkheid krijgen snel illegale vissers op te sporen en dit bijzondere gebied beter te beschermen.

De investeringsfase van het project is inmiddels afgerond, alle benodigde elementen zijn gekocht. Het netwerk is al bijna drie jaar operationeel en geeft uitstekende mogelijkheden aan de Galapagos Rangers om illegale visvangst te bestrijden.

Bescherm het Galapagos-zeereservaat

Project
Logistieke en financiële steun bieden aan de lokale autoriteiten die beperkte mankracht hebben om het gebied te beschermen tegen deze visserij.
Bijzonder project in
2010
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.050.000