BRAC International

BRAC werd in 1972 opgericht in Bangladesh en heeft zich ontwikkeld tot de grootste NGO ter wereld. Door economische en sociale trainingen en activiteiten zorgt BRAC dat mensen die in armoede leven zelf in staat worden gesteld om hun leven te verbeteren. Om de meest kwetsbare en arme mensen te helpen heeft BRAC een speciaal programma ontwikkeld waarmee het daadwerkelijk lukt om deze mensen binnen twee jaar blijvend uit de extreme armoede te halen. Met de eenmalige schenking gaat BRAC in Liberia met deze aanpak vooral jonge vrouwen op het platteland helpen die kostwinnaar zijn en in de afgelopen jaren in hun gezin getroffen zijn door de ebola-epidemie.

BRAC is niet alleen 's werelds grootste NGO met een bereik van 138 miljoen mensen, maar is in 2019 voor de vierde jaar op rij uitgeroepen tot de beste NGO ter wereld op basis van haar innovatie, impact en goed bestuur. 

Kijk voorbij armoede

Armoede is een situatie, het zegt niks over wie je bent. Daarom kijkt BRAC liever voorbij armoede, naar mensen met dromen en mogelijkheden.  Met BRAC zijn al miljoenen vrouwen en hun families op eigen kracht armoede ontstegen. Dit maakt BRAC een van de meest effectieve NGO’s ter wereld.

 

2018 - BRAC International

Project
Armoedebestrijding door economische en sociale trainingen
Bijzonder project in
2018
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.500.000