University for Peace

Conflict Resolution in Kenya and Uganda

De afgestudeerde studenten van de vredesuniversiteit van de Verenigde Naties brengen hun kennis in de praktijk in de Karamoja-regio op de grens van Kenia en Oeganda. Dit gebied is al jaren instabiel door veediefstallen en wapenhandel. 

De geselecteerde alumni werken volgens de people-to-people aanpak die gebruik maakt van o.a. sport, dorpstheater en door vrouwen geleide sessies. Het project mobiliseert hele gemeenschappen van jong tot oud en (lokale) overheden tegelijkertijd. Alle partijen spelen een rol om het geweld in deze regio te stoppen. Doel is om de negatieve percepties van verschillende stammen, etniciteit, man/vrouw-opvattingen binnen de Karamoja-gemeenschappen in beide landen op alle niveaus aan te pakken.

Conflict Resolution in Kenya and Uganda

Project
Negatieve percepties van verschillende stammen, etniciteit, man/vrouw-opvattingen binnen de Karamoja-gemeenschappen in Kenia en Oeganda op alle niveaus aanpakken.
Bijzonder project in
2013
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 650.000