Simavi

Drinkwater en sanitair Oost Afrika

Het Millennium Ontwikkelingsdoel 7 is het verdubbelen van het aantal mensen met veilig drinkwater. Het realiseren van veilig drinkwater en sanitaire basisvoorzieningen naast het geven van voorlichting over gezondheid en hygiëne in Tanzania en Oeganda staan centraal in dit project van Simavi. In 2006 heeft Simavi in Dodoma in Tanzania en in Amuria en Mpigi in Oeganda gewerkt aan een gezonde basis voor 36.000 mensen. Door samen te werken aan schoon drinkwater en toiletten en aan kennis over hygiëne, creëerden ze de beste basis voor een gezond bestaan.Simavi heeft drie jaar lang intensief samengewerkt met de lokale bevolking. Zij weet waarom schoon water en goede hygiëne belangrijk is en hoe ze de voorzieningen moeten onderhouden. Daarom kunnen wij met trots zeggen dat ook nu het project is afgerond de veranderingen stand houden. Dankzij de gezonde basis, kan de lokale bevolking zich verder ontwikkelen en  bijvoorbeeld een opleiding volgen en voor een eigen inkomen zorgen.

Drinkwater en sanitair Oost Afrika

Project
Het realiseren van veilig drinkwater en sanitaire basisvoorzieningen naast het geven van voorlichting over gezondheid en hygiëne in Tanzania en Oeganda.
Bijzonder project in
2007
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.010.000