Natuur & Milieu en Milieudefensie

Duurzame energiesnelweg A15

Van juni 2012 tot eind 2015 werkte Milieudefensie samen met Natuur & Milieu aan Project A15. Het doel was om van de A15, de drukke verkeersader die Rotterdam met het oosten van Nederland verbindt, de eerste duurzame snelweg ter wereld te maken door het stimuleren van het gebruik van elektrische (deel)auto’s op lokaal opgewekte stroom uit zon en wind.

In die drie jaar Project A15 hebben we de transitie naar duurzame energie helpen versnellen en hebben we de houding van Nederlanders over windenergie op land positief beïnvloed. Waar Milieudefensie zich bezighield met draagvlak voor wind op land, lag de focus van Natuur & Milieu op elektrische deelauto’s en zonne-energie.

Milieudefensie heeft de lessen en de opgedane kennis en ervaringen verzameld in de brochure: 'Voor de wind! Hoe je de handen op elkaar krijgt voor windenergie'

Natuur & Milieu heeft op haar website brochures met de belangrijkste lessen (https://www.natuurenmilieu.nl/wp-content/uploads/2016/05/Rapport-Project-A15_def.pdf) en interviews met betrokkenen:

Duurzame energiesnelweg A15

Project
De A15 moet de eerste duurzame snelweg ter wereld worden.
Bijzonder project in
2012
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 4.450.000