Artsen zonder Grenzen

Een kwestie van gezond verstand

Samen met Oxfam Novib zette Artsen zonder Grenzen haar schouders onder de medische zorg en het onderwijs in de provincie Zuid-Kivu in Congo. Artsen zonder Grenzen verbeterde het ziekenhuis van Baraka, waar mensen aanvankelijk hun bedden moesten delen en verschillende ziektes zoals tuberculose en malaria in dezelfde ruimte werden behandeld. Daarnaast zorgde Oxfam Novib voor de bouw van lagere scholen, volwassenenonderwijs, beroepsopleidingen en onderwijstrainingen.

Mede dankzij de steun van de Postcode Loterij is er nu een grotere verloskundige afdeling in Baraka. Daarnaast krijgen patiënten met multiresistente tuberculose, een venijnige, moeilijk te behandelen vorm van tbc, een behandeling. In 2013 zijn zo’n 175.000 medische consulten uitgevoerd. 

Een kwestie van gezond verstand

Project
Samen met Oxfam Novib zette Artsen zonder Grenzen haar schouders onder de medische zorg en het onderwijs in de provincie Zuid-Kivu in Congo.
Bijzonder project in
2009
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.670.000