Vluchtelingenwerk Nederland

Eenmalige extra bijdrage: € 1.000.000

 

Het aantal grote humanitaire crises is in 2014 sterk toegenomen. De brandhaarden in de wereld zijn niet meer op een hand te tellen. In Syrië, de Democratische Republiek Congo, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek, Irak en op vele andere plekken. Zelden werden zoveel onschuldige mensen slachtoffer van geweld. Ook het aantal vluchtelingen wereldwijd is groter dan ooit.

Met name de burgeroorlog in Syrië zorgt dit jaar voor een ongebruikelijk hoge toestroom van vluchtelingen naar ons land. VluchtelingenWerk Nederland helpt de vluchtelingen aan wie asiel wordt verleend. Met een eenmalige extra bijdrage van de loterij kan de organisatie meer vrijwilligers werven en het grote aantal extra vluchtelingen in Nederland hulp bieden bij gezinshereniging en begeleiden tijdens hun verblijf in asielzoekerscentra.

 

Eenmalige extra bijdrage: € 1.000.000

Project
Meer vrijwilligers werven en het grote aantal extra vluchtelingen in Nederland hulp bieden bij gezinshereniging en begeleiden tijdens hun verblijf in asielzoekerscentra.
Bijzonder project in
2015
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1000.000