Het Goois Natuurreservaat

EHS Natuurbrug Zanderij Crailoo

De Natuurbrug Zanderij Crailoo is gerealiseerd in 2006 en is een belangrijke schakel in het Gooi. Deze langste natuurbrug ter wereld (800m) verbindt twee grote natuurgebieden die doorsneden waren door een provinciale weg, spoorlijn, industrieel complex en een sportpark. De brug is uniek, omdat deze niet alleen voor flora en fauna is maar ook voor gebruik door mensen (wandelaars, fietsers, ruiters). Door de bijdrage van de Postcode Loterij zijn ook andere partners (10 in totaal) ‘over de brug gekomen’ om de totale financiering van 14 miljoen mogelijk te maken.

De  ‘Groene Schakel’ is dé natuurlijke verbinding tussen het Gooi (noordelijke deel Heuvelrug) en de Utrechtse Heuvelrug. Met de realisatie van deze verbinding is een basis gelegd voor één Heuvelrug (2e grootste ‘droge’ natuurgebied in Nederland). In de groene schakel heeft een grote ecologische sanering plaatsgevonden, en op het smalste deel  is een kampeerterrein verplaatst en is een woning weggehaald om de natuur vrij baan te geven. Door de bijdrage van de Postcode Loterij heeft ook de provincie Noord-Holland een grote financiële bijdrage geleverd.

EHS Natuurbrug Zanderij Crailoo

Project
De langste natuurbrug ter wereld (800m) verbindt twee grote natuurgebieden die doorsneden waren door een provinciale weg, spoorlijn, industrieel complex en een sportpark.
Bijzonder project in
2003
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.500.000