Clinton Foundation

Farmers First

Door steeds extremere droogte en verschraling van de landbouwgrond dalen de inkomsten van kleine boeren in Afrika. Dit is extra zorgelijk, omdat in de meeste landen meer dan 50% van de bevolking afhankelijk is van de opbrengsten van de landbouw. In Tanzania gaat de Clinton Foundation 20.000 boeren en hun gezinnen helpen hun oogsten te verbeteren en hun winsten te vergroten.

Dit gebeurt aan de hand van het ‘Anchor Farm Project’ waarin een grote commerciële boerderij wordt opgezet die de kleinere boeren in de omgeving helpt aan een betere afzetmarkt en de noodzakelijk kennis om de oogst te verbeteren. Daarnaast zet de Clinton Foundation een trainingscentrum op om de methode van Anchor Farms over de rest van Afrika te verspreiden.

Op een Anchor Farm verbouwen de boeren voor de markt aantrekkelijke gewassen, zoals soja. Dit levert al direct winst op. Daarbij worden de boeren op de Anchor Farm getraind om meerdere gewassen in rotatie te verbouwen om de grond minder uit te putten. De Farm is de spil van het project; vanuit hier wordt de kennis verspreid onder de boeren, maar ook de landbouwwerktuigen, meststoffen en bijv. zaden van betere kwaliteit. De Farm verzamelt de oogst die de boeren zelf verbouwen om te verkopen waardoor de Farm betere interessante deals kan sluiten m.b.t. de inkoop. Daarnaast helpt de Farm boeren om de noodzakelijke leningen af te sluiten. Omdat de Farms zelf inkomsten hebben, kunnen de projecten zichzelf na de opstartfase bedruipen.

Hiv/aids-behandeling voor kinderen in de Niger Delta

Project
Verbetering van de opbrengsten van de landbouw en afzetmarkt voor kleine boeren in Tanzania.
Bijzonder project in
2013
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.930.000