SOS Kinderdorpen

Geef de weeskinderen in Ghana weer een kans

SOS Kinderdorpen is sinds 1970 actief in het West-Afrikaanse land Ghana en kent de lokale instanties en ‘way of life’. Dat maakt dat ze goed weten waar, wie en hoe structurele hulp te bieden. In 2010 opende SOS kinderdorp Kumasi haar deuren. Dit nieuwe thuis voor kinderen is mede mogelijk gemaakt door de Postcode Loterij.

Waarom hier helpen?

Hoewel het land Ghana een economische groei doormaakt, zorgt de verstedelijking voor een toenemende armoede en sociale misstanden. Kinderen worden verwaarloosd en raken ondervoed. Maar weinig kinderen gaan naar school. Prostitutie en criminaliteit nemen toe en het aantal hiv/aids besmettingen stijgt drastisch.

Samen bouwen

Samen hebben we ervoor gezorgd dat vele jongens en meisjes ondanks hun traumatische verleden zich nu veilig en geborgen voelen. Het medisch centrum, de kleuterschool en de basisschool van SOS Kumasi zijn ook toegankelijk voor de mensen uit de nabije omgeving. De SOS scholen bieden gedegen onderwijs waardoor de vicieuze cirkel van armoede en analfabetisme doorbroken kan worden. Onze scholen dragen zo bij aan de ontwikkeling van een hele gemeenschap. Het betekent een enorme vooruitgang voor de regio.  

Geef de weeskinderen in Ghana weer een kans

Project
Het openen van SOS kinderdorp Kumasi.
Bijzonder project in
2008
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.000.000