Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN)

Groen Dichterbij

Onderzoek toont aan dat mensen in een groene woonomgeving zich gezonder, minder eenzaam en veiliger voelen. Het programma ‘Groen dichterbij’ probeert precies dit te bereiken. Het brengt mensen in de straat en buurt dichter bij elkaar door de leefomgeving in de buurt groener te maken. Op initiatief van - en samen met de mensen uit de straat en wijk - realiseert het project meer en betere groenvoorzieningen. Dit kan variëren van het aanleggen van geveltuinen, binnentuinen en moestuinen tot excursies in nabijgelegen natuurgebieden. Iedere provincie krijgt een icoonproject, dé broedplaats van nieuwe initiatieven. 

Het Green Team is de organisatorische spil van het programma. De teamleden zijn de experts en de schakel tussen ideeën van de bewoners en de uitvoering. Ook is het Green Team het gezicht van Groen dichtbij. Via het ‘Groen dichtbij menu’ op Buurtlink.nl kunnen bewoners uitvinden welke groene activiteiten in hun buurt te doen zijn, worden vragen over ‘groen’ beantwoord, cursussen of lezingen aangeboden en kunnen bewoners de hulp in roepen van het Green Team.

Groen Dichterbij

Project
'Groen Dichterbij' brengt mensen in de straat en buurt dichter bij elkaar door de leefomgeving in de buurt groener te maken.
Bijzonder project in
2012
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.260.000