Natuurmonumenten

Haarzuilens

Door de steun van onder andere de Postcode Loterij kon Natuurmonumenten in 2000 de landerijen van Kasteel de Haar in Haarzuilens kopen. De 180 hectare aan landerijen zijn de afgelopen jaren omgevormd tot een natuur- en recreatiegebied. In dit gebied zijn nu wandel- en fietspaden, speel- en ligweiden, picknickbanken en beleefroutes voor de jeugd, zoals het waterbeleefpad, te vinden.

Recreatie was en is juist hier een belangrijke doelstelling in verband met de bouw van meer dan 30.000 nieuwe woningen in de grootste nieuwbouwwijk van Nederland (Vinexwijk Leidsche Rijn). De bewoners uit de wijde omgeving gebruiken het landgoed Haarzuilens steeds vaker als recreatiegebied om even een frisse neus te halen.

70 hectare in het weidelandschap is in 2013 ingericht als Parkbos met vijverpartijen en boomgroepen. In 2014 wordt ook de recreatieve pleisterplaats “Hoeve Wielrevelt” gebouwd met theehuis, informatieruimte, kantoor beheereenheid Utrecht en een multifunctionele ruimte voor educatie en workshops.

Haarzuilens

Project
Omvorming van 180 hectare aan landerijen tot een natuur- en recreatiegebied met wandel- en fietspaden, speel- en ligweiden, picknickbanken en beleefroutes voor de jeugd.
Bijzonder project in
2001
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.300.000