UNHCR

Helping Syrian families

De crisis in Syrië is nog in volle gang. Gezinnen worden uit elkaar gerukt en er is nog geen oplossing in zicht. Naar schatting 6,5 miljoen mensen zijn binnen eigen land vluchteling. Nog eens 3 miljoen mensen zijn de grens overgegaan en verblijven zonder thuis in Egypte, Irak, Jordanië, Libanon en Turkije, en dat aantal blijft stijgen. Een grotere vluchtelingencrisis heeft UNHCR in haar bestaan nog niet meegemaakt. Miljoenen mensen verkeren in grote nood voor humanitaire hulp.

Met de extra bijdrage van de Postcode Loterij helpt UNHCR Syrische vluchtelingen. Als onderdeel van het project ‘Helping Syrian families’ ontvangen circa 6.000 gevluchte gezinnen in Syrië hulppakketten. Daarnaast kunnen 500.000 tot 1 miljoen mensen die naar omringende landen zijn gevlucht beter en sneller worden geregistreerd. In Egypte, Libanon en Turkije verbetert de lokale integratie en zelfstandigheid van 2,1 miljoen vluchtelingen. UNHCR realiseert dit onder andere door het aanbieden van vakopleidingen, micro-financieringen voor kleine bedrijfjes, trainingen en het investeren in gemeenschapscentra.

Helping Syrian families

Project
Het helpen van Syrische vluchtelingen.
Bijzonder project in
2015
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.800.000