Plan Nederland

Het Missing Child Alert

In Bangladesh, India en Nepal is de handel in kinderen een groot en verschrikkelijk probleem. Alleen al in India verdwijnen jaarlijks tussen de 300.000 en 600.000 kinderen: verkocht aan een bordeel, te werk gesteld in fabrieken of een circus of vermoord voor hun organen. Plan wil dat kinderhandel stopt en ontwikkelde met steun van de Nationale Postcode Loterij een systeem waarmee Plan en andere hulpverleners, politie optimaal kunnen samenwerken in geval van vermissing of vermeende kinderhandel, het Missing Child Alert Plan Nederland startte het programma in januari 2012 in de landendriehoek India, Bangladesh en Nepal waar kinderhandel zich op grote schaal voordoet. Inmiddels werken alle relevante partners in de drie landen samen en hebben de betrokken overheden zich achter het project geschaard. Dit vormt de basis voor een succesvolle implementatie van dit alarmeringssysteem.

Het Missing Child Alert

Project
Plan wil dat kinderhandel stopt en ontwikkelde een systeem waarmee Plan en andere hulpverleners optimaal kunnen samenwerken in geval van vermissing of vermeende kinderhandel, het Missing Child Alert.
Bijzonder project in
2011
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 4.590.000