Clinton Foundation

Hiv/aids-behandeling voor kinderen in de Niger Delta

In de Niger Delta in Nigeria is behandeling van kinderen met HIV/AIDS voor slechts enkelen weggelegd. De regio is gevaarlijk, weinig ngo’s kunnen hier werken en de aanwezige gezondheidsposten kunnen de kinderen niet behandelen. De Clinton Foundation is als één van de weinige organisaties aanwezig en boekt er vanwege haar goede contacten met lokale politici en de gemeenschap wel degelijk resultaten. 

In het project gaat de Clinton Foundation jaarlijks 2.000 kinderen een levensreddende behandeling geven door meer test- en behandelfaciliteiten te bouwen. Deze faciliteiten leggen de basis voor duurzame gezondheidszorg in de regio. Met het project wil de Clinton Foundation aantonen dat ondanks de moeilijke omstandigheden in korte tijd veel kinderen geholpen kunnen worden. De verwachting is dat andere organisaties daardoor ook actiever worden in deze regio.

Hiv/aids-behandeling voor kinderen in de Niger Delta

Project
Levensreddende behandelingen uitvoeren en betere test- en behandelfaciliteiten tegen HIV/Aids in de Niger Delta.
Bijzonder project in
2010
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.000.000