Right To Play en War Child

Jeugdhelden, veilige sport- en speelplaatsen in de Palestijnse Gebieden

Als je als kind vaak geconfronteerd wordt met ellende, is het moeilijk om kind te blijven. Dat geldt zeker voor Palestijnse kinderen in Gaza. Uit onderzoek blijkt dat vier op de tien Palestijnse kinderen tekenen van trauma vertonen. In 2013 ontvingen War Child en Right To Play een extra bijdrage van €1,7 miljoen van de Postcode Loterij voor het gezamenlijke project ‘Jeugdhelden’. Met dit project zetten War Child en Right To Play zich samen in om deze jongens en meisjes sport- en speelplaatsen te geven waar ze veilig en ongestoord kunnen spelen. Vervallen speelplaatsen worden opgeknapt en kinderen krijgen sport-, spel- en creatieve activiteiten aangeboden om zo weer even kind te zijn. Een oase van rust en onbezorgdheid in een turbulente leefomgeving.

War Child en Right To Play zijn al geruime tijd actief in de hele regio. War Child helpt de kinderen met het verwerken van ingrijpende ervaringen en het opbouwen van zelfvertrouwen en helpt de kinderen waar nodig met lezen, schrijven en rekenen. Right To Play is sinds 2003 in het gebied actief met sport en spelprogramma’s die de organisatie zelf uitvoert.

Het project is eind 2016 succesvol afgerond. In 3.5 jaar tijd hebben War Child en Right To Play  in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever 39 speelplekken opgeknapt en 289 jeugdleiders opgeleid, waarvan 212 jonge meiden. De jeugdleiders  hebben sport- en spelactiviteiten begeleid voor maar liefst 4.940 kinderen van 7-14 jaar oud.

Resultaten video

Bekijk het verhaal van Aisha en Halla uit Palestijnse gebieden:

Jeugdhelden, veilige sport- en speelplaatsen in de Palestijnse Gebieden

Project
Palestijnse jongens en meisjes uit de Gaza sport- en speelplaatsen geven waar ze veilig en ongestoord kunnen spelen.
Bijzonder project in
2013
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.770.000