Krajicek Foundation

Koningsspelen: gezond en sportief Oranjefeest voor basisscholen in Nederland en de Cariben

Voor het zevende jaar op rij nemen meer dan 1,2 miljoen leerlingen van ruim 6.000 basisscholen op vrijdag 12 april deel aan de Koningsspelen.  De Koningsspelen staan dit jaar in het teken van water drinken. HA-TWEE-GO zoals de ‘superdrank’ tijdens de Koningsspelen wordt genoemd, houdt kinderen sterk, slim, snel én maakt hen tot de beste versie van henzelf. Water drinken is belangrijk om goed te kunnen functioneren en presteren, zeker als je veel beweegt.

De Koningsspelen zijn een gezamenlijk, actief en sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland, Nederlandse scholen in het buitenland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het doel van de Koningsspelen is te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is.

Koningsontbijt

Traditiegetrouw beginnen de Koningsspelen voor veel deelnemende scholen met het Koningsontbijt. Vervolgens dansen en zingen de kinderen bij wijze van warming-up op het lied van Kinderen voor Kinderen. Iedere school is vervolgens vrij het sportieve deel van de dag zelf in te vullen; zelfstandig of in samenwerking met een sportclub uit de buurt of de gemeente. Om de organisatie van de Koningsspelen voor scholen makkelijker te maken, hebben de Koningsspelen - evenals vorig jaar - een tool ontwikkeld, de zogenaamde Koningsmatch, waarbij scholen makkelijk in contact kunnen komen met sportaanbieders in de buurt die graag willen helpen met het sportieve gedeelte van de Koningsspelen. Dit heeft geleid tot mooie samenwerkingen op de dag zelf en op de langere termijn. 

Oranjefeest

Dit jaar opent Koning Willem-Alexader de Koningsspelen op Christelijke Basisschool De Arke in Lemmer. Ook zullen minister Bruno Bruins voor Sport en initiatiefnemer en organisator Richard Krajicek aanwezig zijn. Een groot feest voor de kinderen, want de opening wordt gepresenteerd door Ron Boszhard en Britt Dekker van Zappsport en treedt Kinderen voor Kinderen op.

De Koningsspelen worden georganiseerd door de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation

Koningsspelen: gezond en sportief Oranjefeest voor basisscholen in Nederland en de Cariben

Project
De dag bestaat uit sportieve activiteiten die worden voorafgegaan door een gezamenlijk, feestelijk Koningsontbijt.