Krajicek Foundation

Koningsspelen: gezond en sportief Oranjefeest voor basisscholen in Nederland en de Cariben

Voor het zesde jaar op rij nemen meer dan 1,2 miljoen leerlingen van ruim 6.000 basisscholen deel aan de Koningsspelen. Het thema van de Koningsspelen is dit jaar ‘BinnensteBuiten’. Daarmee dagen de Koningsspelen iedereen uit om veel buiten te spelen en te ontdekken wat je in huis hebt. Buitenspelen is gezond en maakt je tot de beste versie van jezelf.

De Koningsspelen zijn een gezamenlijk, actief en sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland, Nederlandse scholen in het buitenland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het doel van de Koningsspelen is te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is.

Traditiegetrouw beginnen de Koningsspelen voor veel deelnemende scholen met het Koningsontbijt. Vervolgens dansen en zingen de kinderen bij wijze van warming-up op het lied van Kinderen voor Kinderen, dit jaar Fitlala. Iedere school is vervolgens vrij het sportieve deel van de dag zelf in te vullen; zelfstandig of in samenwerking met een sportclub uit de buurt of de gemeente. Om de organisatie van de Koningsspelen voor scholen makkelijker te maken, hebben de Koningsspelen - evenals vorig jaar - een tool ontwikkeld, de zogenaamde Koningsmatch, waarbij scholen makkelijk in contact kunnen komen met sportaanbieders in de buurt die graag willen helpen met het sportieve gedeelte van de Koningsspelen. Dit heeft geleid tot mooie samenwerkingen op de dag zelf en op de langere termijn. 

Op vrijdagochtend 20 april staat Koning Willem-Alexander een hartelijk ontvangst te wachten op Brede School De Fliert in Twello. Zijne Majesteit de Koning geeft die ochtend het officiële startsein voor de 6e editie van de Koningsspelen. Koning Willem-Alexander is tevens aanwezig bij het ontbijt en bezoekt een aantal sportactiviteiten.

De Koningsspelen worden georganiseerd door de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation

www.koningsspelen.nl 

Koningsspelen: gezond en sportief Oranjefeest voor basisscholen in Nederland en de Cariben

Project
De dag bestaat uit sportieve activiteiten die worden voorafgegaan door een gezamenlijk, feestelijk Koningsontbijt.