Rutgers

Let’s talk about sex!

Het digitale lespakket ‘The World Starts with Me’ combineert seksuele en relationele vorming met het leren van computervaardigheden. Het programma helpt jongeren op een speelse en aantrekkelijke manier gevoelige onderwerpen te ontdekken. Die variëren van de relatie met hun ouders en leeftijdgenoten tot lichamelijke ontwikkeling, zwangerschap en anticonceptie, hiv en seksueel misbruik. Hoe zwaar sommige onderwerpen ook zijn, het programma houdt een positieve blik op seksualiteit en relaties. Het geeft aan hoe mannen en vrouwen van elkaar verschillen, maar ook hoe gelijkwaardig ze zijn. En ze kijken bovendien vooruit: hoe kunnen jongeren werken aan een mooie toekomst voor zichzelf, hun mogelijke partners en kinderen?

Dankzij de extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kon het ook worden geïntroduceerd in vijf landen in Azië en Afrika. In 2005 werkten in de vijf  landen leerlingen en leraren samen om het oorspronkelijke lespakket dat ontwikkeld werd voor Oeganda,  aan te passen aan de lokale taal en cultuur. Maar liefst 24.000 jongens en meisjes in Indonesië, Thailand, Pakistan, Vietnam en Kenia kregen in drie jaar tijd seksuele voorlichting via het speels en educatief cd-romprogramma op de computer. Met deze voorlichting op scholen wilde Rutgers (oorspronkelijk WPF) het taboe op seks doorbreken en jongeren laten zien dat seks mag, maar niet moet. Maar wel veilig. Let’s talk about sex!

Let’s talk about sex!

Project
Het digitale lespakket ‘The World Starts with Me’ combineert seksuele en relationele vorming met het leren van computervaardigheden.
Bijzonder project in
2005
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 850.000