Het Rode Kruis

Malawi

Doel van het Rode Kruis-programma in Malawi is de verbetering van de gezondheidssituatie in 240 plattelandsdorpen, o.a. door de bouw van 30 gezondheidsposten en het opleiden van gezondheidswerkers. Zo wordt goede medische zorg toegankelijk gemaakt voor de 120.000 inwoners van de dorpen met specifieke aandacht voor de zorg voor (zwangere) vrouwen en jonge kinderen.

Het Rode Kruis basisgezondheidszorgprogramma in Malawi is in 2015 afgerond. Naast de bouw en het onderhouden van gezondheidsposten wordt de toegankelijkheid van goede zorg op het platteland gewaarborgd door de inzet van mobiele klinieken en fietsambulances. Daarnaast bieden getrainde Rode Kruis vrijwilligers thuiszorg aan onder andere zwangere vrouwen, pasgeboren baby’s en mensen met Hiv en Aids.

Malawi

Project
Verbetering van de gezondheidssituatie in 240 plattelandsdorpen, o.a. door de bouw van 30 gezondheidsposten en het opleiden van gezondheidswerkers.
Bijzonder project in
2004
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.500.000