Fairfood International

Mindanao: The Land of Promise?

Het Filipijnse eiland Mindanao staat ook bekend als The Land of Promise, omdat het eiland een uitzonderlijk rijke biodiversiteit kent. Het is één van de schatkamers van onze planeet. Ondanks de natuurlijke rijkdom van het eiland bepaalt een uitheems gewas, de ananas, voor een belangrijk deel de economie en de export. Vorig jaar leverde deze tropische vrucht 352 miljoen dollar aan exportinkomsten op. De economische belangen van de ananasindustrie op Mindanao gaan echter ten koste van de bevolking op het eiland. Het gemiddelde loon van de 40.000 werknemers op de ananasplantages ligt rond de 4,50 tot 8,50 euro per dag. Dit ligt ver onder het minimumloon dat door de Filippijnse overheid is vastgesteld en is niet voldoende voor de arbeiders om hun familie van te onderhouden. Daarnaast worden de arbeiders op plantages systematisch en langdurig blootgesteld aan de chemicaliën die er worden gebruikt.

In augustus 2013 lanceerde Fairfood een succesvolle publieke bewustzijnscampagne gericht op het Nederlandse publiek. De campagne heeft meer dan een miljoen Nederlanders bereikt.

Lees hier en hier meer over de resultaten van het project.

Mindanao: The Land of Promise?

Project
Een bewustzijnscampagne om gezondheids- en milieuproblemen in de ananasindustrie aan de kaak te stellen.
Bijzonder project in
2013
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.100.000