Natuur en Milieufederaties

Nacht van de Nacht

Tijdens de Nacht van de Nacht laten we heel Nederland ontdekken hoe mooi de nacht kan zijn. Met zo’n  500 activiteiten door het hele land vraagt de organisatie elk jaar, bij het ingaan van de wintertijd, aandacht voor de schoonheid van de donkere nacht en de bedreiging daarvan door toenemende lichtvervuiling.

De Nacht van de Nacht is een gevestigd en succesvol jaarlijks evenement dat mede dankzij bijzondere ambassadeurs inmiddels ruim 45.000 bezoekers naar de diverse evenementen trekt en veel aandacht in de media krijgt.

De Nacht van de Nacht gaat over energiebesparing, klimaatdoelstellingen en het verminderen van lichthinder. Rondom de Nacht van de Nacht stimuleren de Natuur en Milieufederaties bedrijven en gemeenten om met een duurzaam lichtbeleid energie te besparen, zodat Nederland donkerder kan worden in plaats van ieder jaar lichter. Dit jaar richt de Nacht van de Nacht zich extra op gemeenten en bedrijven, o.a. met een pakket aanbevelingen waar bedrijven en gemeenten mee aan de slag kunnen op weg naar een duurzaam lichtbeleid.

Kijk op www.nachtvandenacht.nl voor alle activiteiten.

Nacht van de Nacht

Project
Tijdens de Nacht van de Nacht gaan duizenden lichten uit en zijn er tal van nachtactiviteiten in alle provincies.