Free Press Unlimited

Onze toekomst is nu

Van Nepal tot Zambia en van Nicaragua tot Zuid-Afrika: overal ter wereld staan kinderen te popelen om te ontdekken wat er speelt in hun omgeving en de rest van de wereld. Toch zijn er in de meeste landen geen journaals speciaal voor kinderen. Free Press Unlimited zet wereldwijd onafhankelijke en kindvriendelijke nieuwsprogramma´s op, zodat jeugdige kijkers opgroeien met een gezonde dosis nieuwsgierigheid en een open blik op de wereld om hen heen.

Groeiend netwerk

Kinderen zijn de leiders van de toekomst. Door de jeugdjournaals leren ze al op jonge leeftijd dat een verhaal meerdere kanten heeft. Dagelijks bekijken miljoenen kinderen en ouders wereldwijd de programma´s die worden uitgezonden binnen het project WADADA News for Kids.

Het aantal landen dat onderdeel uitmaakt van het WADADA News for Kids netwerk groeit voortdurend. Free Press Unlimited is trots op jeugdjournaals in Brazilië en Bangladesh, de twee jongste aanwinsten. Met de financiële steun van de Nationale Postcode Loterij kunnen er nog meer jeugdjournaals opgezet worden. Zo start er op 14 augustus 2016 een jeugdjournaal in Mexico, en staan er nieuwsprogramma´s voor kinderen in India, Egypte en Rusland  op de planning. Het plan is om daarna door te gaan en het netwerk uit te breiden totdat alle kinderen wereldwijd toegang hebben tot onpartijdig en kindvriendelijk nieuws.

Onze toekomst is nu

Project
Wereldwijd opzetten van onafhankelijke en kindvriendelijke nieuwsprogramma´s.
Bijzonder project in
2013
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.510.000