World Food Programme en UNHCR

Ook naar school in Dadaab

Dadaab is het grootste vluchtelingenkamp ter wereld. Het kamp ligt in Kenia op 100 kilometer van de Somalische grens en vangt met name Somalische vluchtelingen op. Dadaab heeft officieel plaats voor 90.000 vluchtelingen, maar door de huidige crisis in Somalië wordt het aantal vluchtelingen in het kamp nu geschat op 500.000 mensen.

World Food Programme en UNHCR werken al 20 jaar samen om het leven van jonge Somalische vluchtelingen in Dadaab te verbeteren. Met dit project willen WFP en UNHCR ervoor zorgen dat meer kinderen naar school gaan en de kwaliteit van het onderwijs in het kamp verbetert. Scholen in vluchtelingenkampen zijn over het algemeen de veiligste plek voor kinderen om te verblijven.

Het aanbieden van schoolmaaltijden aan 55.000 leerlingen op de basisschool en avondmaaltijden om mee naar huis te nemen voor 17.600 meisjes op de basisschool maakt het aantrekkelijk voor ouders om hun kinderen naar school te sturen. Door een versneld leerprogramma voor kinderen met een leerachterstand, het opleiden van nieuwe leerkrachten en beschikbaar stellen van schoolboeken en ander lesmateriaal gaan WFP en UNHCR meer leerlingen onderwijs bieden. Daarnaast worden klaslokalen gerenoveerd. Voor het voortgezet onderwijs, waarvan op dit moment naar schatting slechts 5% van de kinderen in het kamp gebruik maakt, nemen WFP en UNHCR 45 leerkrachten aan en voorzien zij de middelbare scholen van schoolboeken en ander lesmateriaal. Ook bouwen zij een nieuwe volledig ingerichte middelbare school voor 3.500 kinderen 120 leerkrachten en breiden zij de bestaande mogelijkheden voor beroepsopleidingen uit.

Ook naar school in Dadaab

Project
In het kamp Dadaab meer kinderen naar school laten gaan en de kwaliteit van het onderwijs verbeteren.
Bijzonder project in
2012
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.590.000