Simavi

Peepoo

Peepoo is een biologisch afbreekbaar en hygiënisch zakje dat dienst doet als toilet en menselijke uitwerpselen tot mest maakt. Wereldwijd hebben 2,5 miljard mensen geen toilet, waardoor ziektes uitbreken en er dagelijks 1.400 kinderen aan diarree sterven. Het Peepoo project is gestart in de grootste sloppenwijk van Nairobi, Kibera. Hier wilde Simavi samen met haar partners laten zien dat het zakje op grote schaal en in een stedelijke, arme leefomgeving een oplossing biedt voor mensen zonder toilet. Doelstelling van het project was om 9.000 sloppenwijkbewoners dagelijks rechtstreeks  te kunnen helpen. Met de verkoop en inlevering van de Peepoo zakjes door lokale ondernemers stimuleerden ze hiermee ook de lokale economie.

Het project heeft 3 jaar gelopen en het grootste en meest duidelijke succes is, dat er een uniek en goed functionerend sanitair systeem is in Kibera. Het Peepoo project voorziet nu dagelijks tienduizenden volwassenen en kinderen van een schoon toilet – thuis en op school. Als gevolg zijn er minder ziektes, kunnen mensen op een waardige manier hun behoefte doen, besparen mensen tijd, wordt de leefomgeving schoner en stijgt de werkgelegenheid.

Bekijk hier het bezoek van ambassadrice Dieuwertje aan het Peepoo project:

Peepoo

Project
Volwassenen en kinderen voorzien van een schoon toilet – thuis en op school.
Bijzonder project in
2011
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.620.000