The Hunger Project

Project in Benin: Epicentrumstrategie

In Benin werkt The Hunger Project met een lokale staf en boerengemeenschappen aan het beëindigen van honger via de epicentrumstrategie. Een epicentrum bestaat uit 10 tot 15 dorpen, waarin gemiddeld 13.000 mensen op loopafstand van elkaar wonen. Deze mensen werken samen om hun leefomstandigheden te verbeteren. Fysiek gezien is een epicentrum een dienstencentrum in het midden van de regio. Hierin zijn een kleuterschool, een medische post, een door vrouwen gerunde bank waar microkredieten worden verstrekt, een trainingsruimte en een voedselbank gevestigd. Rond het gebouw liggen gezamenlijke akkers.

Na zo’n acht jaar training en begeleiding door The Hunger Project, werken zij uiteindelijk zo goed met elkaar en met hun lokale overheid samen, dat ze voortaan zelf verder kunnen. Zonder honger en zonder armoede en, maar bovendien ook in staat om nieuwe uitdagingen in de toekomst effectief samen aan te pakken: zelfredzaam.

In totaal werkt The Hunger Project in acht Afrikaanse landen, in 118 van deze epicentra waar op dit moment zo’n 1.7 miljoen mensen met elkaar samen werken aan een zelfredzame toekomst. Naar verwachting behalen in 2016 de eerste drie epicentra in Benin hun eigen drempeltoets voor zelfredzaamheid.

Project in Benin: Epicentrumstrategie

Project
In Benin met een lokale staf en boeren- gemeenschappen werken aan het beëindigen van honger via de epicentrumstrategie.