CARE Nederland

Project in DR Congo: UMOJA III

In het oosten van DR Congo hebben conflicten miljoenen mensen op de vlucht doen slaan. De overgrote meerderheid (zo’n 80%) van de ontheemden belandt niet in kampen, maar wordt opgevangen door verre familie, vrienden of andere verwanten. Mensen die zelf ook in grote armoede leven, maar toch bereid zijn het weinige dat ze hebben te delen met anderen die het nog slechter hebben.

CARE spoort deze ontheemden op en registreert ze, om vervolgens zowel vluchtelingen als gastgezinnen van eerste levensbehoeften te voorzien en te helpen weer een eigen bestaan op te bouwen.  Zo profiteerden 2.900 huishoudens, met merendeels een vrouw als hoofd van het gezin, van voedselvouchers en zijn er aan 2.000 huishoudens zaden en gereedschappen uitgedeeld om land te kunnen bewerken. Daarnaast hebben 290 huishoudens geld ontvangen om een eigen bedrijfje op te kunnen starten en zijn 1.500 huishoudens geholpen met noodonderdak.

Project in DR Congo: UMOJA III

Project
Opsporing en registratie van ontheemden in DR Congo om hen te voorzien van de eerste levensbehoeften en helpen een eigen bestaan op te bouwen.