Terre des Hommes

Project WATCH

Kindersekstoeristen, die zich in Azië aan kinderen vergrijpen, gaan nog te vaak vrijuit. De lokale politie heeft vaak niet de mankracht om deze zaken te onderzoeken en daarbij is bewijslast verzamelen ontzettend moeilijk.

Daarom leidt Terre des Hommes, gebaseerd op de succesvolle aanpak van één van haar projectpartners in Cambodja, in Indonesië, de Filippijnen, India en Nepal, detectives op om Westerse en lokale pedoseksuelen op te sporen en vervolgen. Zo kunnen kinderen veiliger opgroeien.

Op alle locaties zijn inmiddels opsporingsteams actief om kinderen te beschermen tegen (buitenlandse) kindersekstoeristen. Een aantal arrestaties heeft reeds plaatsgevonden in Nepal, Cambodja en in de Filipijnen.

Kinderen zijn bevrijd en diverse rechtszaken zijn in voorbereiding, ook in Nederland. Om het Nederlandse publiek te informeren over de aanpak van Terre des Hommes en de samenwerking met de Postcode Loterij, lanceerde Terre des Hommes in samenwerking met fotograaf Corbino (pseudoniem van Maarten Corbijn) in het voorjaar van 2015 een indringende foto tentoonstelling over het project.

Project WATCH

Project
Detectives opleiden om Westerse en lokale pedoseksuelen op te sporen en vervolgen in Indonesië, de Filippijnen, India en Nepal
Bijzonder project in
2013
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.650.000