UNICEF

Raad voor Kinderen

UNICEF Nederland zorgt er samen met de Missing Chapter Foundation voor dat kinderen structureel en op grote schaal hun stem kunnen laten horen binnen bedrijven, zodat bedrijfsvoering en beslissingen meer toekomstbestendig worden. Om echt duurzaam te denken en te handelen moeten organisaties korte termijnbeleid loslaten en leren denken en handelen vanuit wat er voor later nodig is. Een ‘Raad van Kinderen’ in ieder bedrijf en de invoering van de tien principes van de Children’s Rights & Business Principles (CRBP) gaan hiervoor zorgen. Samen met de Missing Chapter Foundation (MCF) lanceerde UNICEF op 19 november 2014 de Raad van Kinderen. Tijdens deze bijeenkomst maakten 21 bedrijven bekend dat samen met 21 scholen een Raad van Kinderen gaan instellen binnen hun organisatie.

Raad voor Kinderen

Project
Kinderen structureel en op grote schaal hun stem kunnen laten horen binnen bedrijven, zodat bedrijfsvoering en beslissingen meer toekomstbestendig worden.
Bijzonder project in
2014
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 890.000