Stichting Vluchteling en Cordaid

Recht voor slachtoffers van seksueel geweld in Oost-Congo

‘Recht voor slachtoffers van seksueel geweld in Oost-Congo’ was een gezamenlijk programma van Stichting Vluchteling en Cordaid in samenwerking met IF productions, gericht op het verbeteren van de medische zorg en juridische begeleiding van slachtoffers van seksueel geweld. Daarnaast is ook een film over seksueel geweld ondersteund en een campagne om een mentaliteitsverandering op gebied van seksueel geweld te bewerkstelligen in DR Congo.

Stichting Vluchteling was verantwoordelijk voor het onderdeel medische zorg. De mobiele medische klinieken hebben meer dan 9.480 patiënten  behandeld, zowel slachtoffers van seksueel geweld als vrouwen met gynaecologische problemen. Meer dan 200 artsen en verpleegkundigen zijn getraind om de medische zorg aan slachtoffers van seksueel geweld te verbeteren. 30 medische klinieken zijn voorzien van medicijnen om patiënten ter plekke te behandelen. Ook zijn meer dan 15.000 mensen voorgelicht over seksueel geweld en over het belang om in dergelijke gevallen zo snel mogelijk medische zorg te zoeken. Ook is voorlichting gegeven over gynaecologische problemen zoals fistels. Het project is eind 2013 succesvol afgerond.

Recht voor slachtoffers van seksueel geweld in Oost-Congo

Project
Het verbeteren van de medische zorg en juridische begeleiding van slachtoffers van seksueel geweld.
Bijzonder project in
2011
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.350.000