Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Refugees@campus

De toegenomen stroom vluchtelingen zorgt ervoor dat er ook meer aanvragen komen voor de steun aan en begeleiding van vluchtelingstudenten. Het is voor vluchtelingstudenten lastig om een netwerk in Nederland op te bouwen. Door een programma van vrijwillige mentoren te ontwikkelen wil UAF er voor zorgen dat meer vluchtelingstudenten intensiever begeleid worden, zo sneller hun diploma halen en beter integreren in de Nederlandse samenleving. Binnen het project worden 500 mentorstudenten geworven en getraind en via een e-matching systeem gekoppeld aan 500 UAF vluchtelingstudenten. Zo bouwt UAF aan een solide mentornetwerk met als doel dit standaard onderdeel te laten zijn van de door de organisatie geboden begeleiding van vluchtelingstudenten.

UAF maakte een speciale YouTubeserie genaamd 'ExpeditieNL' waarin 5 studentenkoppels hun verhaal vertellen. Bekijk hier het verhaal van Wassim & Rosa.

Refugees@campus

Project
Er voor zorgen dat er door een programma van vrijwillige mentoren meer vluchtelingstudenten intensiever begeleid worden, sneller hun diploma halen en beter integreren in de Nederlandse samenleving.
Bijzonder project in
2016
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.510.000