Prins Claus Fonds

Sahel Opera

De samenwerking tussen het Prins Claus Fonds en de Nationale Postcode Loterij bracht in 2007 een uitzonderlijke productie tot stand voor een wereldwijd publiek: Bintou Wèré, een Sahel Opera

Bintou Wèré, een Sahel Opera vertelt het hartverscheurende verhaal van jongeren in een Afrikaans dorp die geconfronteerd worden met een troosteloze toekomst van droogte en economisch verval en die overwegen om een risicovolle tocht door de woestijn te maken op zoek naar een betere toekomst in Europa.  Het project begon als een ‘wild idee’ van ZKH Prins Claus, die geloofde dat een versmelting van Afrikaanse muzikale en verhalende tradities met Europese opera een opmerkelijk nieuwe artistieke vorm teweeg zou brengen. 

Dankzij de steun van het Prins Claus Fonds en de Nationale Postcode Loterij konden professionele artiesten en muzikanten uit 13 Afrikaanse landen samenkomen voor deze uitzonderlijke opvoering van een Afrikaans verhaal. 

Sahel Opera

Project
De Sahel Opera vertolkt het nog steeds actuele verhaal van een groep jonge Afrikanen die proberen Europa te bereiken in de hoop daar een nieuw leven op te bouwen.
Bijzonder project in
2005
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.500.000