Dance4Life en Free Press Unlimited

Save the date

Meisjes worden in Nepal gezien als een bezit waarover men kan onderhandelen. Als gevolg daarvan wordt ongeveer 60% van de Nepalese meisjes voor hun 18e uitgehuwelijkt. Deze kindhuwelijken hebben grote gevolgen voor de toekomst van meisjes. Zo mogen de jonggetrouwde meisjes niet naar school, krijgen zij te maken met seksueel geweld en hebben ze vaak ernstige gezondheidsklachten. Dit komt mede doordat de onderwerpen seksegelijkheid en seksuele reproductieve rechten nog in de taboesfeer liggen.

Met de extra bijdrage van de Postcode Loterij kan het project ‘Save the Date’ worden gerealiseerd. In samenwerking met Free Press Unlimited en Child Helpline International introduceert Dance4Life met dit project een integrale aanpak die kindhuwelijken tegengaat en de positie van meisjes in Nepal verbetert. Het project omvat een radiosoap in combinatie met een telefonische hulplijn en lokale voorlichtingsactiviteiten, zoals lifeskills- en leiderschapstrainingen voor het versterken van het zelfvertrouwen en de onafhankelijkheid van jongeren.

Met de radiosoap, een goed en effectief middel om met jongeren in afgelegen gebieden op grote schaal in contact te komen, bereikt Dance4Life in dit project naar verwachting zo’n 6 miljoen jongeren. De voorlichting is daarnaast ook gericht op 15 miljoen volwassenen, om hen te overtuigen van het belang om aan de rechten en behoeften van jongeren tegemoet te komen. Luisteraars kunnen naar aanleiding van de radiosoap extra informatie opvragen of hulpvragen stellen via het landelijke telefoonnummer van de ‘Child Helpline’.

Save the date

Project
Een integrale aanpak om kindhuwelijken tegen te gaan en de positie van meisjes in Nepal te verbeteren.
Bijzonder project in
2015
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.180.000