Right to Play

Stoer en sterk door sport en spel (Pakistan)

Pakistan heeft te maken met grote uitdagingen. Daardoor krijgen kinderen in Pakistan weinig kansen om zich te ontwikkelen en bij te dragen aan een betere toekomst voor hun land. Dat geldt vooral voor meisjes, van wie maar één op de vijf de lagere school afmaakt.

Right To Play is sinds 2008 actief in Pakistan. Ze zetten sport en spel in om kinderen in Pakistan spelenderwijs te laten leren. 1500 leraren zijn al getraind als coach en zij organiseren, samen met jongeren - junior leaders - twee keer week sport- en spelactiviteiten voor maar liefst 170.000 kinderen. De coaches worden begeleid door Right To Play in meer kindgericht en interactief lesgeven.

Stoer en sterk wordt uitgevoerd in het Mansehera district, in de provincie Khyber Pukhtunkhwa. Bijna 30.000 kinderen - de helft meisjes - participeren in de sport- en spelactiviteiten onder leiding van 300 lokale coaches en 500 junior leaders. Het maakt ze weerbaar en geeft deze kinderen een stem. De coaches, van wie 50% vrouwen zijn, zijn positieve rolmodellen en vormen een belangrijke schakel richting de ouders. Coaches en ouders ervaren hoezeer de kinderen zich ontwikkelen dankzij deelname aan de sport- en spelactiviteiten.

Stoer en sterk door sport en spel (Pakistan)

Project
Right to Play zet sport en spel in om kinderen in Pakistan spelenderwijs te laten leren.