Defence for Children

Strijden voor een Eerlijk Kinderpardon!

Voor kinderen zonder verblijfsvergunning die langer dan vijf jaar in Nederland zijn, kwam er na een langdurige lobby van Defence for Children een Kinderpardon. Dat geldt voor kinderen die hier in Nederland geworteld zijn: ze spreken Nederlands, gaan naar school en ze hebben vrienden. Nederland is hun thuis. Het land waar hun ouders vandaan komen, kennen zij niet of nauwelijks. Veel mensen denken dat er met de komst van het Kinderpardon in 2013 een oplossing is gekomen. Dat is helaas niet waar. 98% van de kinderen die een beroep doen op het Kinderpardon wordt afgewezen ondanks dat zij al langer dan vijf jaar in Nederland verblijven. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat kinderen na vijf jaar verblijf in Nederland niet zonder schade aan hun ontwikkeling uitgezet kunnen worden. De kinderen en hun rechten moeten weer centraal komen te staan. Uitzetting van gewortelde kinderen is in strijd met het VN-Kinderrechtenverdrag.

 

Niet alleen Defence for Children strijdt voor de uitvoering van een Eerlijk Kinderpardon. Anouk, Jan Terlouw, Wendy van Dijk, Humberto Tan, Angela Groothuizen, Arie Boomsma, Katja Schuurman en vele anderen vragen ook om gewortelde kinderen een definitief thuis te geven in Nederland. Zij laten Nederland hiermee van zijn mooiste kant zien, dwars door alle politieke tegenstellingen heen.

Strijden voor een Eerlijk Kinderpardon!

Project
Voor kinderen zonder verblijfsvergunning die langer dan vijf jaar in Nederland zijn, kwam er na een langdurige lobby van Defence for Children een Kinderpardon.