World Press Photo

Twenty Ten

In 2010 vond in Zuid-Afrika het WK Voetbal plaats, een mooie gelegenheid om Afrika positief onder de aandacht te brengen, door de Afrikanen zelf. Voor het project Twenty Ten werden 140 journalisten uit heel Afrika, persfotografen, multimediaproducenten, televisie- en radiomakers in 2009 getraind met behulp van workshops en online mentoren. De journalisten die tijdens hun training de beste reportages afleverden, deden mee aan de eindronde: dagelijks drie reportages maken tijdens het WK zelf.

Ruim 150 professionele Afrikaanse journalisten - schrijvende journalisten, persfotografen, radiomakers, multimediaproducenten en (jeugd-)tv-makers - kregen trainingen om verhalen en reportages te produceren over alles wat met voetbal in Afrika te maken heeft. Een selectie deelnemers ging uiteindelijk naar Zuid-Afrika om over het eindtoernooi te berichten. Hun producten werden gedistribueerd in Afrikaanse en wereldwijde media en hun werk werd getoond in een boek, een rondreizende tentoonstelling, een website en een documentaire.

Twenty Ten

Project
Afrikaanse journalisten, persfotografen, multimediaproducenten, televisie- en radiomakers trainen met behulp van workshops en online mentoren.
Bijzonder project in
2009
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.290.000