Liliane Fonds

Vakopleidingscentrum Burundi

Met een extra bijdrage van de Postcode Loterij werd het project 'Aan de slag' mogelijk. Hierdoor werd een trainings- en adviescentrum in Burundi opgezet. Daar krijgen jongeren met een handicap na hun vakopleiding ondersteuning om een baan te vinden en economisch zelfstandig te worden. 

Het project begon met het bouwen van een opleidingscentrum voor jongeren met een handicap in Bujumbura, de hoofdstad van Burundi. Voor jongeren met een handicap is het om verschillende redenen moeilijk om na hun afgeronde vakopleiding aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt. Het centrum verleent allerlei diensten met als doel dit gat te dichten. Het centrum onderhoudt, naast haar diensten voor jongeren, ook nauwe contacten met bestaande opleidingscentra, trainers, ondernemers en micro-financieringsorganisaties om hen bewust te maken van de behoeften en mogelijkheden van jongeren met een handicap.

Vakopleidingscentrum Burundi

Project
Opzetten van een trainings- en adviescentrum voor jongeren waar zij ondersteuning krijgen voor het vinden van een baan en om economisch onafhankelijk te worden.
Bijzonder project in
2012
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 720.000