PAX

Verhaal van een vluchteling

Op school zien veel docenten discussies over vluchtelingen uit de hand lopen. Hoe haal je de angel uit een zo’n verhitte discussie? En hoe herken je wij/zij-denken in een klas? ‘Verhaal van een vluchteling’ is een schoolbreed project waarin 1.300 docenten worden getraind om gesprekken over beladen onderwerpen beter in goede banen te leiden. 10.000 Leerlingen krijgen bezoek van een Syrische gastspreker in de klas, spelen een Serious Game en bespreken dit na. Al die elementen samen zorgen ervoor dat scholen een enorme stap zetten in het beter bespreekbaar maken van gevoelige thema's. En dat leerlingen meer inzicht krijgen in de moeilijke keuzes die vluchtelingen moeten maken. Verhaal van een vluchteling is een samenwerking tussen PAX en Critical Mass en wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij.

Leerlingenpakket

10.000 Leerlingen krijgen bezoek van een Syrische gastspreker in de klas, spelen een Serious Game en bespreken dit na.

Docententraining

Ruim 1300 docenten leren en ervaren hoe ze gevoelige maatschappelijke onderwerpen structureel in hun klas bespreekbaar kunnen maken. En ze weten wat ze kunnen doen als er sprake is van wij-zij-denken of polarisatie.

2017 - PAX: Verhaal van een vluchteling

Project
Een educatief project voor voortgezet onderwijs en mbo.
Bijzonder project in
2017
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.040.000,-