Cordaid

Waterdruppels

In Bangladesh zet Cordaid zich in vóór en tegen water. Dankzij een extra gift van bijna 1,3 miljoen euro van de Postcode Loterij kan Cordaid, in samenwerking met de Max Foundation, zo'n 160.000 mensen in 400 dorpen beter voorbereiden op de jaarlijkse overstromingen, en voorzien van veilig drinkwater.

In 400 dorpen zijn, samen met de lokale bevolking, rampenplannen ontwikkeld. De bewoners weten nu beter welke maatregelen zij kunnen nemen vóór, tijdens en direct na een ramp, zodat de gevolgen van overstromingen beperkt worden. Toegang tot veilig drinkwater is altijd een groot probleem, maar vooral in perioden bij overstromingen is het cruciaal om wateroverdraagbare ziekten te voorkomen.

Toen cycloon Mahasen het zuiden van Bangladesh trof in mei 2013, speelden de rampencomités, opgezet en getraind onder dit project, een grote rol bij tijdige waarschuwing en evacuatie van de kustbewoners.

Waterdruppels

Project
160.000 mensen in 400 dorpen beter voorbereiden op de jaarlijkse overstromingen, en voorzien van veilig drinkwater.
Bijzonder project in
2012
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.270.000