Dutch Caribbean Nature Alliance en IUCN NL

What if we change

Natuurbeschermers noemen ecosystemen het skelet van onze aarde: de bossen, meren, poolkappen, maar ook de koraalriffen op de Nederlandse Antillen of de Waddenzee. DCNA en IUCN NL startten het project ‘What if we change'. Het project laat op een overtuigende en positieve manier zien dat het herstel van complexe ecosystemen mogelijk is en toont aan dat natuurbescherming werkt. Vier zeer verschillende, verslechterde leefomgevingen in Mali, Bolivia, India en op Bonaire werden hersteld met de inzet van natuurbeschermers en de lokale bevolking. Het herstel van deze ecosystemen is op inspirerende wijze vastgelegd voor het grote publiek.

Op Bonaire werd een project uitgevoerd om de overbeviste  grote kroonslak (‘karko’) populatie te herstellen en een duurzame  visserij op te zetten. Twee jaar lang kon het Nederlandse publiek via het internet zowel  films, verhalen als ontwikkelingen volgen van alle geleverde inspanningen en zo met eigen ogen zien wat natuurbescherming inhoudt en waarom het zo belangrijk is.

What if we change

Project
Op een overtuigende en positieve manier laten zien dat het herstel van complexe ecosystemen mogelijk is en aantonen dat natuurbescherming werkt.
Bijzonder project in
2010
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.850.000