UNICEF

Zwerfjongeren in Oekraine en Moldavië

Nergens ter wereld groeit de aidsepidemie zo snel als in Centraal-Azië en Oost-Europa. In de afgelopen tien jaar is het aantal gevallen van hiv onder volwassenen en jongeren met 150% gestegen. Vandaag de dag nemen jongeren tussen de 15-24 jaar een derde van de nieuwe hiv-infecties voor hun rekening.

In de Oekraïense havenstad Odessa is een methode ontwikkeld die goed werkt om straatkinderen te helpen. UNICEF kon deze opvangmethode zowel in Oekraïne als Moldavië uitgerollen met steun van de Postcode Loterij. Zo werden 27.200 kwetsbare kinderen tussen de 10 en 19 jaar bereikt. En werden honderden straatkinderen geholpen door ze eten, warme kleren, medicijnen en dekens te geven. 500 Jongeren hebben sociale, psychische en juridische hulp ontvangen en 1.000 jongeren uit probleemgezinnen zijn begeleid. Op dit moment kan het verder uitrollen van het opvangsysteem niet overal worden voortgezet vanwege de onveilige situatie in de Oekraïne. UNICEF maakt zich ernstig zorgen om de veiligheid van de kinderen in het land en richt zich daar waar nodig op het verlenen van noodhulp.

Zwerfjongeren in Oekraine en Moldavië

Project
Jongeren sociale, psychische en juridische hulp geven en jongeren uit probleemgezinnen begeleiden.
Bijzonder project in
2012
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.360.000