Deelnemers Postcode Loterij brengen 331,9 miljoen euro bijeen voor goede doelen

Miljoenensteun naar ruim 175 organisaties voor een rechtvaardige, gezonde en groene wereld

De ruim 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij maken met hun vaak jarenlange deelname het verschil. In 2021 speelden zij ruim 331,9 miljoen euro bij elkaar voor ruim 175 goede doelen.

Het grootste deel van deze steun bestaat uit een meerjarige bijdrage. Een aantal organisaties ontvangen een bijdrage voor een specifiek project, of een eenmalige schenking. Er gingen dit jaar eenmalige schenkingen naar onder andere Stichting IPSOJustdiggit en Dona Daria.

Voor een rechtvaardige, gezonde en groene wereld

Het verbeteren van de wereld gaat niet over één nacht ijs. Daarom bestaat het grootste deel van de steun aan goededoelenorganisaties uit een meerjarige bijdrage. Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kunnen 148 organisaties elk jaar opnieuw rekenen op deze hulp. Zij mogen het bedrag vrij besteden, want zij weten als geen ander waar de steun het hardste nodig is.

Steun aan Oekraïne

Veel van de organisaties die wij steunen dankzij onze deelnemers, zijn actief met noodhulp in Oekraïne en met wat daar op volgt: het deugdelijk opvangen van de miljoenen vluchtelingen die door deze gruwelijke oorlog van huis en haard verjaagd worden.

Lees meer

Oekraine.jpg