Kinderfonds MAMAS

Kinderfonds MAMAS steunt inspirerende Zuid-Afrikaanse vrouwen die opstaan voor de meest kwetsbare kinderen van hun land. Deze MAMAS bieden samen inmiddels 25.000 kinderen dagelijkse zorg en veiligheid, en daarmee weer toekomst.

In Zuid-Afrika moeten nog altijd zo’n tien miljoen kinderen zien te overleven in de harde werkelijkheid van extreme armoede, geweld, honger, uitsluiting en verwaarlozing. Zonder hulp hebben zij in feite geen enkele kans. Kinderfonds MAMAS biedt die kans alsnog. Kinderfonds MAMAS wordt sinds 2000 door de Nationale Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft Kinderfonds MAMAS van de loterij 11,5 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Kinderfonds MAMAS

Activiteiten
Ontwikkelings- samenwerking
Gesteund sinds
2000
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 11,5 miljoen

Hoe zorgt Kinderfonds MAMAS voor een eerlijke kans voor kinderen in Zuid-Afrika?

Mamakracht

De beweging van hoop in Zuid-Afrika komt van de vrouwen. Kinderfonds MAMAS kiest honderd procent voor de ‘mamakracht’ van deze vrouwen, als levensreddende energie voor de meest kwetsbare kinderen. Door te kiezen voor mamakracht, kiezen wij voor de cirkel van dagelijkse liefde, zorg en bescherming die moeders eigen is: trouw, allesomvattend, onvoorwaardelijk, stimulerend en strijdbaar. De MAMAS brengen in praktijk wat Nelson Mandela ooit zei: “Alle kinderen zijn ónze kinderen.”

Lokaal initiatief

De MAMAS komen zélf in actie in hun eigen directe omgeving. Zij nemen het initiatief waardoor duurzaam draagvlak ontstaat; zij voelen zich verantwoordelijk en bepalen welke zorg nodig is. Zij weten immers het beste waarmee de kinderen echt geholpen zijn. En natuurlijk bepalen zij zelf hoe de steun besteed dient te worden. Daarvoor maakt ieder project elk jaar een plan dat daarna als afspraak geldt.

Keten van trouw

Hulp aan een kind is altijd een kwestie van lange adem en trouw. De kinderen verdienen de trouwe zorg van de MAMAS: niet alleen een boterham vandaag maar een breed pakket aan zorg tot ze op eigen benen kunnen staan. Daarom belooft Kinderfonds MAMAS de projecten steeds steun voor perioden van drie jaar, met steeds weer verlenging van drie jaar als alles goed gaat.

MAMA met baby

Steun Kinderfonds MAMAS en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 95 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Bijzondere project van Kinderfonds MAMAS

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Kinderfonds MAMAS ook een extra schenking voor een bijzonder project ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over dit project.

Extra project 2007 - € 3.400.000 - Children’s Hospital

Kinder patiënt

Benieuwd naar het werk van Kinderfonds MAMAS?

Naar de website